ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ЖивотЗабавление

Rockne Studebaker от 1933 събра погледите пред Тримонциум

В деня на славянската писменост, абитуриентите бяха повече от културни

24 май е ден на много празници. Освен на българската писменост и просвета, това е и ден, в който зрелостниците празнуват края на гимназиалния живот. Този път в хотел Тримонциум се събраха три училища. Училища, добре познати на пловдивчани и от голямо значение за тях – Спортно училище Пловдив, СОУ Св. Патриарх Евтимий, по-познато като бившата Лиляна и СОУ Св. Седмочисленици.

По неписан закон, на 24-ти от години насам вали, но това не попречи на абитуриентите да се забавляват. Момичета от Лиляната споделиха, че се чувстват страхотно и нито вятърът, нито дъждът, който лавираше от силен на слаб, не ги уплашиха. Всички бяха все така щастливи, но и културни. Нямаше ексцесии, нямаше дори и бурни свиркания. Жена от наблюдателите сподели, че с всяка изминала година, младежите все повече се осъзнават и не буйстват. Точно затова и на полицията й бе толкова лесно. Четирите подсигурени коли, бяха заградили ъгловите пунктове на алеята, а работата на служителите вървеше гладко и спокойно.

Учениците от изброените гимназии, тази година бяха стилни. Костюмите класически, а роклите с разнообразни цветове. Открояваха се тюлове и кокове. От превозните средства, със сигурност най-изумително бе Rockne Studebaker 1933, от която излезе момче от Спортното. Класическият бордо цвят припомни за стиловите години на Америка и остави посетителите в захлас.

На абитуриентите ще им върви по вода или поне така определи времето. Всичко друго остава загадка.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина