ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Светлината изгря в Пловдив и на връх Великден

Италианците Роберто Мартино и Анджело Бианко, бяха сътворили гениална инсталация, която представляваше около 10 метрова женска фигура от светлина в чистото пространство

Паулина Гегова

На Великден се случват чудеса. Дали ще са религиозни, дошли от небето, дали ще е вътрешен катаклизъм или някой друг човек ще ги създаде за нас, все ще е нещо специално. В съботната нощ това бе не само Възкресението на Христос, но и светлинният фестивал на LUMMIX, който постави завършващата и прекрасна щриха на празника. 

Втората вечер на светлината, озари душата и възприятията на минувачите. Отдавна пловдивчани не са виждали такива интерактивни и вдъхновяващи изобретения. Всичко запозна със светлинна изложба в Баня "Старинна", където творци от България и Испания представиха селектирани творби от участници в "Работилница в ромската махала". След 21:00 искрящото шоу продължи по дължината на Главната, където чудесата не само не спряха, но се и засилиха. 

Едно табло на Римския стадион бе заобиколено от възрастни и деца, които рисуваха върху него със светлина. Звучи налудничаво и невъзможно, но в нашия свят май няма невъзможни неща. Има само недоизмислени все още, такива. Инсталацията даде възможност на посетителите да разгърнат въображението си и с едни прости гъбички да създадат творението си, наподобяващо космически кораби и станции, върху "черното платно". Създателят от Франция, сподели, че материалът, който е използвал за инсталацията е специално негово изобретение и затова не ни разкри тайната, която стои зад него. 

На стълби "Каменица", от друга страна, станахме свидетели на нещо, меко казано, изумително. Италианците Роберто Мартино и Анджело Бианко, бяха сътворили гениална инсталация, която представляваше около 10 метрова женска фигура от светлина в чистото пространство. Не е отразяваше на платно или стена, рееше се във въздуха, досущ като някакво привидение. Още по-гениалното бе, че фигурата се движеше. Жената се къпеше. Самите светлинки проблясваха така, все едно върху тялото падаше вода.

Целият текст четете в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Защо гола жена, що за детинщини? Не можеше ли да бъде изобразен мъж с дълга коса и брада, ОБЛЕЧЕН в развяващи се чаршафи? Некадърни италианщини, тя Римската Империя зат’ва падна

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина