ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Хванаха пловдивски трафикант на наркотици в София

Мъжът е трябвал да получи 28 кг. забранени вещества на обща стойност почти 1 млн. лева

Пловдивчанин бе задържан на Летище София от служители на отдел „Борба с наркотрафика”. Служителите на митницата работели по операцията за разбиване на канала за пренос на наркотици съвместно със свои пловдивски колеги, а цялата операция е била под ръководството на Софийска градска прокуратура.

За да достигнат служителите на реда до тази информация, преди това е проведена спец операция в града под тепетата, където е установено, че задържаният мъж се кани да пренесе голямо количество наркотици през границата. Наркотикът се нарича кат (khat) и е бил опакован като обикновени пощенски пратки, които е трябвало да бъдат получени от българина.

Контрабандната стока е пристигала от Етиопия, а катът, скрит в „пощенските пратки” е с общо тегло 28 килограма, с обща стойност 912 хиляди лева. Той е на 20-то място в списъците за най-опасни наркотици. Отглежда  се основно в Етиопия, Сомалия и Йемен. Използван като стимулант, той е легален в някои европейски страни, но при прием в големи количества може да причини психически разстройства. Също така води до безсъние, стерилност и повишаване на кръвното налягане.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митническа полиция на софийското летище.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина