ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Фасадите в Стария град стават видео екрани

84 филма от 22 страни на третото издание на Международния Видео Фестивал “Фасада”

Image title
Къщите в Стария град ще се превърнат в екрани в стартиращия в сряда Международния Видео Фестивал “Фасада”. Събитието започва на 12 септември с прожекция на Лапидариума край Балабановата къща и ще продължи до 16 септември. Прожекциите са в два часа- 20-.30 и 22.30ч. Организираният от Сдружение Изкуство днес фест ще докара под тепетата десетки чужди артисти, занимаващи се видео изкуство, които ще представят своите продукции в рамките на конкурсната програма.

Публичното пространство се активира, фасадите оживяват и по този начин фестивалът търси пресечни точки между архитектура, визуални изкуства и градска среда, обясняват от Изкуство днес. “Фасада Видео Фестивал” се радва на особена популярност в България и чужбина въпреки двугодишната си история. Сред 260 получени кандидатури международно жури подбра 84 кратки филмa на 67 артисти от 22 страни. Тази година имаме участници от Европа, Канада,Австралия, Южна Корея, Израел и Бразилия.
“Фасада” няма конкретни изисквания за тематиката или жанра на филмите и се стреми да популяризира артисти от цял свят, занимаващи се с видео изкуство, допълват организаторите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина