ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ЖивотЗабавление

Парцел зад „Тримонциум“ бяга от частен съдебен изпълнител с оферта за 178 евро/кв.м.

Продават имот до Джумаята по 816 евро за квадрат

Надя Петрова

Парцелът на "Цар Асен"Една необичайна обява за продажба на пловдивски парцел в специализиран сайт само в три изречения създава в читателя напрежение и усещане, че трябва да бърза, да действа, пък и да съдейства.

Писачът обяснява, че веднага трябва хората с пари да попитат всички собственици на един парцел от  280 квадрата на ул. „Цар Асен“ дали са съгласни да го продадат, за да бъде изпреварен публичният търг.  Търгът очевидно е неизбежен, но изпълнителното дело се е забавило заради нещастен случай с един от собствениците, обяснява авторът на обявата. „Следете информация при ЧСИ (частен съдебен изпълнител) на таблото за публични продани в съда, интересувайте се навсякъде. ИМОТА Е С ГОЛЯМА ВЪЗВРЪЩАЕМОСТ!“, предупреждава с главни букви писачът на обявата, която е публикувана преди две седмици в сайта.

И тук въпросът е на какви стотинки се очаква да бъде изтъргуван от частен съдебен изпълнител имотът, който се намира на малката, зелена уличка в пазвата на града, щом като собствениците бързат да го продадат на 178 евро за квадрат? Тази цена е добра за парцел до „Захарна фабрика“ например, но за суперцентъра, е нищожна.

Почти 150 000 евро  пък струват 183 кв.м. на ул. „Отец Паисий“. Всеки квадрат в парцела е оценен на над 1600 лева ( 816 евро).  Място е наистина малко – нещо от типа 10 на 18 метра, но пък е златно. Според публикуваната снимка, то гледа към Римския стадион и джамията.

Но не този имот е най-скъпият в Пловдив, а друг – на бул. „Шести септември“. Предложението за 715 кв.м. е за 850 000 евро или по 1188 евро за квадрат. Мястото е до някогашния автосалон „Пирани“.

В суперцентъра на Пловдив парцелите са с много карати. Офертите показват, че на ул. „Антим I“ квадратът се продава за 900 евро, до Съдебната палата – за 715 евро, до Цар Симеоновата градина – 1050 евро, в района между „Гранд“ и „Евмолпия“ от 550 до 1100 евро.

Имот за продан на БунарджикаМежду 450 и 700 евро струва квадрат земя в подножието на Бунарджика, до Пожарната, в близост до площад Шахбазян,.

Парцелите в Стария град са 600-700 евро и се продават предимно със стари малки къщи, които трябва да се съборят.

Точно до пешеходната алея около Гребния канал частно лице е обявило за продан 700 квадрата, за които иска 62 000 евро (88.5 евро/кв.м.) Продавачът уточнява, че на мястото не може да се построи къща, но пък имотът е подходящ за някакви обществени услуги.

Най-продаваният краен квартал определено е „Беломорски“. За да изглеждат по-привлекателни терените там, офертите са съпроводени с илюстрации, които показват картинката някъде в бъдещето – красива къща с басейн и дървета. Доста от парцелите се продават заедно с проекти. Там, където имотът е в регулация с ток и вода, цената на квадрат е 40-50 евро. Където освен това е и с лице към асфалтов път офертата стига до 100 евро/кв.м. А за терените, които са насред нивите с високи треви, извън регулация, без електроснабдяване и В и К, цената пада на 20 евро. 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина