ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноНовиниСъдТемида

ВКС потвърди присъдата на адв. Владимир Елдъров

Последната съдебна инстанция окончателно определи, че адв. Владимир Елдъров за виновен по обвиненията за организирана престъпна група за поръчкови кражби, грабежи, палежи и подготовка на убийство.

Припомняме, че юристът от Пловдив бе задържан с още петима души през февруари 2015-а година с обвинения за поредица палежи на автомобили и недвижими имоти, кражба, грабеж и увреждане на чуждо имущество. Той бе посочен от съд като подбудител и помагач на извършителите на престъпленията.

Бандата на адв. Вл. Елдъров

Делото първо мина през Окръжен  съд, който реши, че Елдъров е виновен, влиза в затвора за 7,6 г., делото се гледа и в Апелативния, впоследствие ВКС го върна за ново разглеждане. Последва самоотвод на местните магистрати и процесът бе прехвърлен в Апелативен съд – София. В началото на 2018-а Владимир Елдъров се сдоби с още обвинения за злоупотреба с доверие, тъй като е  ощетявал клиенти по застрахователни дела.

Днешното решение на ВКС идва след 7 години. Потвърдени са окончателно присъдите на цялата група. Неговото наказание е 5 години и 6 месеца затвор, на съучастниците му Радослав Керанов, Светлин Спасов и Мартин Попов – 5 години,  другият от групата Милко Доевски е осъден на 4 години, а Петьо Пенев получи 3 години условно с 5 години изпитателен срок.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина