МненияПод ножа

Пазете ни децата!

Аня Петрова

Клане в общежитията на Марица остава скрито-покрито повече от месец

Студентски живот- сладък живот. Изнасяш се в непознат град, заживяваш на общежитие. Слънцето свети, птичките пеят, а кръв се лее по стените и пода. Вечерта си лежиш в  леглото, опитваш се да си научиш лекциите от деня, а две момчета в коридора се пребиват от бой. Но това не е разказ за последния високобюджетен американски екшън, напротив, това се е случило точно под носа ни преди месец.

Март – всичко пуква с пролетта, че явно и агресията. Късно вечерта в общежитията на Марица, които са собственост на ВИХВП, се разиграва, именно, горепосочената ситуация. Две момчета опръскват със собствената си кръв, при жесток побой, целите стени и врати на петия етаж на блок трети в студентското кварталче. Искахме да изчистим пода от кръвта, но не ни позволиха, тъй като чистачката щяла да дойде сутринта, разказват свидетели, с което сложиха и върха на абсурда в ситуацията. Повече от месец след това, всичко си остава скрито-покрито, а горките родители сигурно си мислят, че дечурлигата им си спят спокойни и пазени от господата домоуправители. Помислете си пак – не стига, че самите общежития са под всякаква критика, не стига, че дори някои от университетите в града ВСЕ ОЩЕ си нямат такива и наемат чужди, че накрая и клане, което така и не вижда бял свят, просто защото някой ще загази яката ако разберат, че не си е свършил работата като хората. Добре, че са студентите, та поне те да викнат полицията и линейка, защото ако трябваше да оставяме на „отговорните“ лица да се грижат за децата ни, при вида на тези снимки е можело дори и до жито да се стигне. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Полицията дойде твърде късно, заведе побойниците на лекар и дори си ги върна обратно в стаите. Лошото е , че случаят не е отразен никъде, защото полицаите не са пожелали да напишат необходимите документи. А що се отнася до портиерките, те горките нямат нито думата, нито силата срещу вихрещ се младеж с 40 кг по-тежък от самите тях. Затова вместо жени на средна възраст на портала трябва да има „нацепени батки“, които да всяват малко уважение.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина