ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноВластГрадътКултураНовини

Топката в мача Дом за Операта е у Фондацията 

Управителният съвет на „Дом за Пловдивската опера“ решава за терена до Колодрума

Потвърждава се прогнозата на Под тепето, че има голяма вероятност от фондацията да одобрят предложения терен

Топката в политическият мач „Дом за Операта“ към днешна дата – близо 7 години след първата свирка, се намира у едноименната фондация, след като градоначалникът посочи свободен общински терен за строеж.

Кметът предлага терен до зала „Колодрум“ за Пловдивската опера

Становището на фондация „Дом за Пловдивската опера”, относно предложения парцел, ще стане ясно след заседание на управителния орган на НПО-то, разбра Под тепето.

До този момент няма насрочено такова, тъй като още се чака официалното писмо от Община Пловдив с предложението, което първо бе изпратено до медиите.

Дом за Пловдивската опера разбра от медиите, че е предложен терен за строеж

Припомняме, че в Управителният съвет на фондацията влизат бизнесменът  инж. Любозар Фратев, дългогодишният директор на КЦМ доц. д-р инж. Никола Добрев, почетният консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова и арх. Илко Николов.

Днес се потвърждава прогнозата на Под тепето, че има голяма вероятност от фондацията да одобрят предложения терен. По думите на арх. Николов, идеята за терен до „Колодрума“ не е лоша.

Личното мнение на председателят на местната структура на САБ в Пловдив е, че сред предимствата на общинския терен, с площ 13 дка, са достатъчната му големина за разгръщане на комплексна сграда от такъв тип и добрите възможности за транспорт и паркиране.

От одобрението на УС на фондация „Дом за Пловдивската опера” зависи дали ще се види края на продължилата близо 7 години сага.

Ако предложението бъде прието от НПО-то, след гласуването му от местния парламент, ще се наложи нов архитектурен конкурс за проект.

Как пловдивската общественост реагира на идеята Опера до Колодрума четете ТУК

Очаквайте и мнението на директора на Държавна опера – Пловдив доц. Нина Найденова.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

9 коментари

  1. Проправената пъртина от „ДомЗАопера“ много ни харесва.

    Челен опит усвояваме.

    Нашата Фондация може да се смести даже на Четвъртък Пазаря пред чучелото. Лесна Работа! ТРИстранен меморандум, ПЕТОЛЪЧен ако щеш!

  2. Доносника на ДС Добрев и всезнайкото Фратев ще решават за операта. Да викнат и кмета на Асеновград, защото е съвсем близо. Около КЦМ има доста терени.

  3. „Фондация Дом ЗА операта“ не е „НА операта“.

    Те са ЧАСТНИЦИ =АД= които кроят да градят свое собствено ДОХОДНО ЗДАНИЕ в което можели да допуснат оперети, балети, боксови мачове, бинго, фитнеси, бардаци с изрусени масажистки =ЦИРК= ПОД НАЕМ (свободен, произволен, колкото ТЕ кажат!).

    Те нямат нито НАЛИЧНОСТ – след като цунат голям централен парцел БЕЗ/ВЪПРЕКИ план, тепърва те ще ни крънкат за финансиране на Имота (Нотар. Акт на фондацията ли???) който те ще си управляват по усмотрение.

    БаскетБОЛНИЯТ кадърник с кокал между ушите няма право да подарява / продава части от Града на замаскирани крадливи КлептоКрати!

    1. За двата файтона ПЛАТЕЖОСПОСОБНИ пловдивски Ценители-Пуристи на истинската, закрехнатата, не–“Отворена“ Опера – което значи Бел Канто без усилватели и фишеци достатъчен и ПРЕдостатъчен е ГДК Борис Христов с букви човешки ръст отгоре и с бронзов Франкенщайн отпред и с меки седалки, удобства и тоалетни.

      Айде няма нужда Трупата да ПЛАЩА НАЕМ ДРУГИМУ, нека си цицат тристата чиновнически заплати без ползу народу кротичко БЕЗ КУДКУДЯКАНЕ ЗА АГИТКА ЧАСТНИЦИ

      1. Точното наименование на Агитката не е „Дом НА операта“

        „Дом ЗА операта“ се казва официалничко, ако схващате тъничката разлика заложена от крадливите Хитряги КлептоКрати.

        ЗА операта, ЗА балета, ЗА певческото, ЗА боксови мачове, ЗА бинго, ЗА фитнес, ЗА изрусени масажистки, ЗА …ЦИРК.

        Което нито граматически, нито юридически не означава „НА“ = СОБСТВЕНОСТ „НА…“

  4. Къде по света има опера в панелен квартал? Никъде, но това не пречи на нашенските късогледи ограничени неграмотници да я построят до грозния „колодрум“ и срещу магазините за строителни материали. Резил от класа! Собственикът на остров Адата искаше 5 милиона лв. навремето. Купето го и построите там на западния му край една опера, която ще стане символ на града во век и веков! Да, но това е идея за прозрели управници, не за провинциални чиновници.

  5. Повечето опери в Европа са в центъра на града, но там самите сгради са построени много отдавна. Новото място е много добро, имайки предвид, че центърът и сега е супер наблъскан. Лично според мен това трябваше да е и решението за стадионите – в покрайните на града, а на мястото на Лаута и Христо Ботев, можеха да се направят паркове, каквито постоянно намаляват в Пловдив – градът с най-мръсният въздух.

    1. На мястото на занемарените шубраки около Дома на Младоженците и световноизвестния „ПриродоНАУЧЕН“ има достатъчно пространство за прекрасен Пловдивски ЦИРК.

      Кмете, ако не ни го предложиш с ТРИ?!странен меморандум както на другото АДружество, ша та дадем под съд, ей!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина