ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГласовеМнения

Не съм Копенхаген, аз съм Света

Кирил Николов

Айде пак атаки и стрелби. Айде пак убиване, политическа патетика, лицемерна реторика, искрено насъскване…
Злото сплотява. Нима не е очевидно?
Затова се поддържа. И това ли не е очевидно?
Кой произвежда оръжията, с които се избиваме и къде влага парите от тяхната продажба?
Къде живее този олигархичен един процент от хомо сапиенси, който държи половината от богатството на Земята ни, и с цената на какво се е сдобил с него?
Убиването води до убиване. Отдавна е загубена паметта за това кой първи е убил. Но не е загубена паметта кой държи хората глупави и гладни, докато самодоволно преяжда с езици на чучулиги, кървави гълъбови гърди и стеатозен дроб, изкормен от патки със заковани крака и опънати шии. И докато влага милиарди, за да научи сътворението на света, а отказва да види, че това вече няма значение. Защото този свят е изправен пред втория Голям взрив. Но не, за да породи нов живот, а за да погуби настоящия.
Цивилизацията ни изчезва. Тази самовлюбена, безпардонна, арогантна и нагла цивилизация изчезва.
Хората не вярват. Как и да повярват, когато символите на вярата са се превърнали в сувенири от есенциален кич, а самата вяра води битки за разширяване на техните пазари. Когато в какво да вярват тези хора от памтивека решават самозвани жреци, чийто бради са сплъстени от лойта на високо белтъчната им храна. Когато има „Трети” свят, а неговите милиарди деца умират от лечими болести и глад.

Аналгин се пие при инцидентен главобол. В самото начало палеативната мярка върши работа. При хронифициране се търси източникът. Може и да тумор в мозъка. Тумор в мозъка на един свят, пищящ до Бога от несправедливост.

Този Бог няма да ни чуе, докато се избиваме в Негово име, вместо да вярваме в Него .

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Цивилизованото човечество в 2015 изтръпва от чудовищните религиозни фанатици от всевъзможни разцветки, всеки от които е най-праведен и знае най-добре. Налудничавият пловдивски мУтрополит е един от най-пакостните активисти на тая тенденция. Той е некадърен да прикрие феодалната си алчност и средновековна варварска дивотия със “академични” хрумки и с индоктриниране на семинаристите с шантиклерско театралничене. Българският духовник = такова палячо?

  2. Средновековната практика безбожниците и еретиците да ги горим живи на клада я изоставихме, пари струват дървата за горене. Нацистите правеха сапун от юдео-масоните, но ЕКомисия вече не дава; така че на модерния религиозник не ми остава друго освен да ОБЕЗГЛАВЯВАМ. Нахлузвам черно расо, затъпявам ножа, и – кеф! Другата седмица главорезите на Н.В.П. Фюрерче като обискират апартаментите в ТРАКИЯ за порно- и за безбожници ша берем златни зъби

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина