ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътНовиниСпортСпортен Пловдив

Олимпийската шампионка Алекс Начева стана лице на УХТ

Олимпийската шампионка на троен скок за младежи и девойки Александра Начева е новото рекламно лице на Университета по хранителни технологии в Пловдив за кандидатстудентската кампания 2022/2023. Второкурсничката от специалност „Храни, хранене и диететика“ прие с огромно удоволствие предложението на ректора проф. д-р Пламен Моллов.

За мен ще бъде огромна чест да популяризирам университета и да помогна на младите хора да направят избор за своето бъдеще, заяви Алекс.

Преди 2 години, когато престижната класация на успелите хора „Forbes България“ – „30 под 30, клас 2020“ включи пловдивчанката в раздел „Спорт“, тя прави своя житейски и професионален избор – да продължи образованието си в УХТ.

Алекс е завършила престижната Езикова гимназия „Иван Вазов“ с испански език. „За университета не съм се чудила много, защото се намира в родния ми град, на 5 минути от мястото, където живея и най-важното – има единствената специалност, която искам да уча. Има пресечни точки между спорта и моята специалност. За да издържаме на тежките тренировки, трябва да ядем качествена храна в точните ѝ количества. Разбира се, когато наближат състезанията, се налага да свалим няколко излишни килограма, като същевременно не губим от енергията и формата си, което също е много специфично“, обяснява Алекс.

В момента е ангажирана с тренировки по 2 пъти дневно. През останалото време учи. В университета ми е по-трудно, отколкото в училище, въпреки че имам разрешение да присъствам само на половината от занятията, признава тя.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина