ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Общински съвет отхвърли предложението за закриването на комплекс „Св. Георги“

Общинският съвет реши да не подкрепи предложението за закриването на второстепенния разпоредител с бюджетни средства Комплекс за социални услуги „Св. Георги“. Това обаче не спира процедурата по предоставянето на услугата на частна компания, която се занимава със социални дейности- договорът с фирмата е подписан и от 1 февруари реално ще тя ще поеме тази дейност. Едва осем от старейшините подкрепиха предложението на зам.-кмета Георги Титюков, 12 бяха против, а 25 се въздържаха.

Повечето от съветниците отново подчертаха, че са неясни мотивите за закриването на комплекса. Веселина Александрова заяви, че въпреки настояването на старейшините, не е била предоставена програмата на частния доставчик на услугата за управление на центъра. Председателят на групата на БСП в местния парламент Николай Радев каза, че предложението е неправилно, тъй като така общината абдикира от основни задължения, каквито са социалните дейности.

„Това беше една перфектно изпълнена процедура. Мотивите са описани в доклада. Работата в „Св. Георги” продължава по същия начин, като очакваме качеството на услугата да се подобри”, коментира пред съветниците Георги Титюков. Той уточни, че в момента 108 човека са на щат, за да изпълняват 9-те социални услуги в комплекса. Всички те ще бъдат назначени отново от новия управител, ако желаят, разбира се.

„Гласувайте спокойно това предложение, няма да направим нищо незаконно и неморално”, опита се да убеди старейшините заместник-кметът, но не успя.

В крайна сметка второстепенният разпоредител с бюджетни средства Комплекс за социални услуги „Св. Георги“ остава да съществува, но само на документи. От 1 февруари 9-те социални услуги в комплекса ще се изпълняват от частната фирма „Соник старт“ ООД.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина