ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Асен Асенов: Платформата Едно ще привлече 1 107 000 лева в града тази година

Инвестираме в Пловдив, а не печелим от бюджета му, подчерта директорът на Едно

Image title
Над 1,1 милиона лева ще привлече в Пловдив нашата организация. Точната инвестиция в трите фестивала One Design Week, One Dance Week и One Architecture Week, която влиза в града, е 1 107 000 лева, като тук не са включени разходите за публичност. Така отговори директорът на платформата Едно Асен Асенов на критиците към разпределението на общински за средства за събитията от културния календар. В гореспоменатата цифра не са включените 297 000 лв., предвидени от бюджета на града за финансиране на трите феста.

Средствата, за които говоря, идват от различни донори. Най-големият е фондация Америка за България. Подкрепят ни Швейцарското правителство, Вишеградски фонд, частни компании, посолствата и културните институции на повече от десет европейски и азиатски държави. Тези милион и сто хиляди ще бъдат инвестирани само в културно съдържание, което носи най- голямата добавена стойност за един град. Това е привлечен ресурс от нашата организация, който се насочва към Пловдив. Ние не сме дошли да печелим пари от общината, а да привличаме средства към града, нека е ясно. А процесът върви, продължаваме да печелим проекти и добавяме съдържание, уточни Асенов давайки знак, че е нелепо да се размахва пръст към Едно и общината, че три от най-знаковите международни фестивали в България се преместиха под тепетата. Усилията на Едно са концентрирани в създаването на устойчиви проекти за подобряването на градската среда в Пловдив, допълни той и даде пример с Капана, за който явно предстоят интересни дни.

Асенов  подчерта, че все още не може да коментира съдържанието на трите фестивала, въпреки че основните рамки са начертани и са ясни. И не скри, че само в рамките на Дизайн уийк ще има над 20 международни изложби. Програмата се допълва всеки ден, съдържанието се напасва. Скоро ще разберете, завърши Асенов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина