АктуалноГласовеИзпод тепетоМненияНовини

Стефан Стоянов: Всяко училище в града има възможност за индивидуален план на обучение

Училищата в Община Пловдив работят хибридно от днес по изготвен от всеки директор график, съгласно указанията на Министерство на образованието и науката. Целта е да се прекрати изцяло онлайн обучението като потоците от  учениците да учат присъствено и дистанционно на ротационен принцип, съобщиха от общината.

„Всяко училище обаче има възможност за индивидуален план на обучение,“ обясни зам.-кметът по образование Стефан Стоянов. По думите му отделни училища вече са се възползвалия от възможността да получат разрешение от МОН за преминаване към изцяло електронна среда и да удължат неприсъственото обучение.

Според заповедта на МОН преминаването онлайн е възможно във всеки един момент с решение на Педагогическия съвет и с мотивирано искане до министъра на образованието. Ако желанието за неприсъствено обучение обхваща под 50 % от учениците, отделен випуск или отделен клас, решението може да се вземе от директора на съответното училище и вече има издадени такива заповеди  в Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Този капут е съвърщено безполезен, милият…
    Добре, че Пловдив е толкова богат град да снася тлъсти Началнически (?!?) заплати на десетината ЗАМове на баскетБОЛНИЯ КлЕТ

    1. Никак не ни е затрябвал такъв заместник-кмет, който само преповтаря и преговаря и припява на каквото дочул от софийско или от Околийската.
      Настояваме да се ОБЛЕКЧИ БЮДЖЕТА НА СЕЛСЪВЕТА СЪС ЕДНА БРОКЛА ЗАМ-
      И без Стоянов знаем как да следваме указанията!

  2. На какво медицинско основание се взе това решение? Защо отговорността се прехвърля на директорите и учителите? Епидемията в Пловдив е на невиждани нива от сто години насам! Кой ще е отговорен за починалите учители, ученици и служители?

    1. ЗА КАКВО ТОГАВА СЕ ПОДПИСВА ВЪВ ВЕДОМОСТТА ЗА ЗАПЛАТИ СРЕЩУ ТЛЪСТА ЦИФРА НЕСМЕНЯЕМОТО ЧИЧОВОТО МЕНТЕ-SORRY?
      ДЕТО СЕ ИЗДЪНИ КАТО КУЛТУРСКИ ЗАМ-КМЕТ?
      НЕ ТРИ МАГАРЕТА СЛАМАТА НЕ УМЕЕ ДА РАЗДЕЛИ (НИТО НА ДВЕ!); ЗА ЧЕП НА БЪЧВА НЕ СТАВА, АМА АЙДЕ НА ХОРОТО СЕ ‘ФАНАЛ И ТОЙ НА ЗИКОВОТО С ДЕСЕТИНАТА ЗАМ-ОВЕ И КАЛАБАЛЪК РАЙ-ОВЕ.

      ДА ПРЕХВЪРЛЯШ ОТГОВОРНОСТИТЕ СИ НА ДИРЕКТОРИТЕ = МОЖЕ, АМА СЛЕД КАТО СИ ‘ЗЕМЕШ ШАПКАТА И СИ ТРЪГНЕШ ОТ ЯСЛАТА!
      ЧИБА!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина