ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Джигит с ATV блъска колоездач на Велопарка

Мъжкарят прегази колело, разплака собствените си деца

Смелчагата ругае и заплашва момчетата от клуб „Крива спица“, които го помолиха да изкара машината си от вело комплекса

Image title
Грозна, много грозна сцена разигра джигит с ATV, който се опита да слаломира с всъдехода си в пригодения единствено за колела Велопарк Пловдив. Мъжкарят върху четириколката блъсна колоездач и прегази двуколка в брутален екшън, който вдигна на крак и полиция, и патрулите на Алфа СОТ, а в последствие и Бърза помощ.

Баталията се разигра в 19.30ч. Във велопарка се намирали около 20 велосипедисти, на възраст от 6 до 35 години, дошли да подготвят трасето за предстоящия сезон. В този момент в парка влиза тъмно АТВ с лети джанти, гладки гуми и чужд регистрационен номер, управляван от мъж на видима възраст 35-40 години с прошарена коса и тъмни очила. Мъжът вози на машината си две деца на възраст 4-6 години – русо момиченце и  тъмнокосо момченце.

Мъжът с АТВ-то си тръгва след погрома
Мъжът с АТВ-то си тръгва след погрома
„Велопарк Пловдив“ е парк за колоездене, собственост на Община Пловдив и  стопанисван от Велоклуб „Крива спица“ и влизането на МПС на неговата територия е абсолютно забранено. Това пише и на информационните табели на входа на комплекса. Там изрично е упоменато, че паркът е разрешен само за велосипеди. Съобразявайки се с правилата в парка един от представителите на „Крива спица“ учтиво поздравява мъжа с „Добър ден“ и любезно го моли да изведе Полиция и патрул на Алфа СОТ на мястото на инцидента
Полиция и патрул на Алфа СОТ на мястото на инцидента
АТВ-то от територията на забраненото за такова превозно средство място. Мъжът бе любезно предупреден, че ако не желае да съблюдава правилата на парка ще бъде повикан патрул на охраняващата фирма Алфа СОТ, но въпреки това неколкократно отказа да изкара машината извън парка. Освен това хвърляше обидни епитети и предизвикателни реплики към колоездачите, обяснява свидетел на щуротията.


В 19:42 е подаден сигнал в централата ни за нарушител с АТВ на територията на „Велопарк Пловдив“, информират от Алфа СОТ. Докато велосипедистите информират за атаката, мъжът с АТВ-то чува това, побеснява, качва се на машината заедно със своите деца и с мръсна газ се засилва към група колоездачи срещу него. Успя да закачи едно от момчетата и да прегази неговото колело, като нанесе материални Прегазеното колело
Прегазеното колело
щети върху велосипеда. След това заседна с АТВ-то в купчина камъни. Удареният колоездач бе в шок от нападението, както и всички ние- останали присъстващи в парка. Нападателят се опитваше да измъкне АТВ-то от камъните, при което за малко не удари с машината собствената си дъщеричка, спасена благодарение на бързата реакция на колоездач от „Крива спица“, който я дръпна настрани. Междувременно, синът на мъжа бе на милиметри от въртящите се във въздуха гуми на АТВ-то. Като по чудо нито едно от децата не пострадва. След като измъква машината от камъните, той избяга от мястото с разплаканите си деца със заплахата, че ще „си имаме големи проблеми“, разказват от „Крива спица“.

В 19:46 е подаден сигнал за инцидента и към Алфа СОТ, и на телефон 112. Няколко минути по-късно на мястото пристигат патрул на частната охранителна фирма, линейка и полицейски автомобил. Служителите на реда записали свидетелите, заснели ударения колоездач и прегазеното му колело. Нарушителят така и не се върнал. Същинско чудо и късмет е, че няма тежко пострадали деца. По случая ще бъде подадена жалба по съответния ред, казват шокираните  велосипедисти.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина