АктуалноГласовеМненияНовини

Четирима са върнати от матури заради непредставяне на документи за самоличност

3350 зрелостници се явиха на днешните изпити в Пловдив, които минават без проблеми

„ 3350 зрелостника се явиха на днешните матури в града. Изпитите са стартирали спокойно, без проблеми. Няма информация за върнати зрелостници заради влошено здравословно състояние”.  Това се съобщи пред репортери днес директорът на РУО – Пловдив Иванка Киркова.

Тя разкри, че по последни данни четирима ученика са върнати заради непредставяне на документ за самоличност. От РУО имат съмнения, че е направен опит да се яви друго лице. Направена е консултация с полицаи.

„Във всички центрове имаме полицаи и медицински лица. Има случаи на представени лични документи които са изтекли. Единият от върнатите ученици е заявил, че снощи са му взели книжката. От януари е трябвало да подмени личните си документи, но не го е направил. Бил в чужбина. Няма информация за голям процент неявили се квестори. Ние имаме резерви- те наброяват около 1800 души и смятам, че това е един от големите ни успехи. И аз изключително много им благодаря”, подчерта Иванка Киркова.

На изпитите в сряда се очакват над 3600 ученици по различни предмети.

„Организацията е много по-сложна и имаме повече рискове в системата. Ние за пореден път направихме реорганизация на всички зрелостници и зали. Утре и в четвъртък са двете матури пожелание. Общият брой на заявилите желание да се явят са 83-ма зрелостници. А в петък е изпитът за професионална квалификация. Там ще се явят над 800 ученици. Надявам се успешен маратон”, завърши Иванка Киркова.

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина