ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовини

Затвориха с 5 КПП-та ромската махала на Брестовица

Целият квартал е под карантина, двете фамилии с установени над 10 случая нямат право да излизат

Крути мерки приложиха властите върху ромската махала на Брестовица след установеното огнище на коронавирус сред две фамилии. Установено е, че заразата е принесена от върнали се от Германия гастарбайтери. Двете фамилии ще бъдат блокирани под карантина, а от останалите ромски семейства ще може да излиза само по един човек до магазина.

Цялата махала е блокирана с 5 КПП-та. Шефът на пловдивската полиция Йордан Рогачев обясни, че има възможност да се ограничи движението само на улиците, на които живеят двете заразени семейства, а КПП-тата да отпаднат за останалите. Това обаче може да стане след евентуално масово тестване и установяване на заразените с коронавирус в квартала.

Създаден е „зелен коридор” за коли, които зареждат хранителните магазини в зоната, както и за автомобили със специален режим на движение.

Рано тази сутрин кметът на община „Родопи” Павел Михайлов беше на проверка в етническия квартал. Той обясни, че хората са спокойни и няма напрежение сред общността.

„Всички разбират сериозността на положението и  спазват  указанията на Общинския кризисен щаб. Новите мерки се въвеждат, за да не се допуска разрастване на епидемията. Затова всички в селото трябва да останат спокойни, да носят задължителните предпазни маски и да не се поддават на паника”, призова кметът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина