Подтепето

под небето

30 Ноев, 2017

Окастриха до стъбло едно от най-красивите пловдивски дървета на центъра

Огромна част от дървото е премахната от служители на Градини и паркове

Акция на "Градини и Паркове" остави едно от най-красивите пловдивски дървета почти без клони. Огромният чинар пред бившето Бинго Балкан на площада до Общината е оставен почти без клони. Оставено с листа е само малка част на най-високото ниво на дървото. Всички останали клони са изрязани почти до стъбло, като са премахнати видимо зелени клони с диаметър по 30-40 см. 

Премахнато е огромно количество здрави клони, които хвърляха сянка върху Главната и площада. В момента пространството вече е напълно оголено.

 • 04 Дек, 2017 | К. ТОНГОВА
  И на мен ще ми липсва голямата сянка, но има реална опасност да се счупят тези стари и огромни клони (от снега нарример) и да убият някой. Нищо не е вечно
 • 01 Дек, 2017 | ЕксПловдивчанка
  Конкретният олигофрен се казва Стоят Алексиев, началник Паркове и Градини в Пловдив. За мен този индивид е поредния некадърник, който трябва единствено да си управлява дистанционното на телевизора вкъщи. Оставкааа, некадърник!!
 • 01 Дек, 2017 | майната
  Работещите в "Градини и паркове" са 100% от онези 80% ....
 • 30 Ноев, 2017 | тъга
  Това е едно пасбище от хора , които могат единствено и само да рушат.
 • 30 Ноев, 2017 | ех пловдивeeee...
  Най-работливите и най-умните българи и роми в непоколебимо етническо взаимодействие - Паркове и градини - осигуряват семействата си с ненужна дървесина за огрев...
Още от рубриката "под небето"

Подобни новини

06 Дек, 2017

Дейността на Градини и паркове не бива да е анонимна

Теодор Караколев

Защо пловдивската зелена система се поддържа в пълна непрозрачност?

Пълното обезличаване на легендарния пловдивски чинар преди бившето Бинго Балкан шокира много хора. Оправдания за неприятната изненада пристигнаха в прессъобщения от общинското предприятие „Градини и паркове“. Дървото било изсъхнало и опасно. Рязането на поне привидно зелените и растящи спокойно клони било наложително за сигурността на пловдивчани.

Може и да е така. Трудно ще се намери някой, който да смята човешката безопасност за по-маловажна от съществуването на едно дърво – колкото и да е ценно, красиво или важно за историята то. Иначе казано: ничий човешки живот не струва повече от животът на едно дърво.

Това обаче не оправдава всяко отсичане. Това не е „жокер“-карта, която общинските градинари могат да ползват ...

» повече
01 Дек, 2017

Градини и паркове: Рязахме само изгнили клони

Окастреният чинар бил опасен и с изгнили клони, според Градини и паркове

Санитарните дейности по чинара на пл. Стефан Стамболов са били наложителни, съобщиха от общинското предприятие "Градини и паркове". Според съобщение, изпратено постфактум до медиите, цялото южно разклонение на дървото, включително и част от стъблото са загнили и това е наложило изрязването на тази част до здрава тъкан. 

"В противен случай съществуваше реална опасност от инциденти, още повече като се има предвид, че мястото е много оживено – под чинара са разположени маси на заведение, на площада се събират много хора за общоградски тържества, включително и тазгодишното „запалване“ на коледната елха пред общината", съобщиха от предприятието. 

В съобщението се подчертава, че за общинското предприятие сигурността и безопасността на гражданите е ...

» повече