Актуално

Директорът на Летище Пловдив не дочака концесията

Владимир Щърбанов е починал след тежко заболяване

Аеропортът има временно изпълняващ длъжността

Изпълнителният директор на Летище "Пловдив" Владимир Щърбанов е починал след тежко боледуване на 57-годишна възраст, потвърдиха пред Под тепето служители на аеропорта. По информация от близките му, Щърбанов е имал онкологично заболяване. Погребението ще се състои в неделя в столицата.

Той беше на ръководния пост 3 години, като пое управлението на аеропорта през март 2015 г. на мястото на Иван Карнабитов, който напусна по собствено желание.

Роден е на 18 ноември 1960 г., завършил е Рижкия институт за гражданска авиация в Латвия, като инженер-икономист със специалност „Икономика и организация на въздушния транспорт“. Професионалната кариера на Владимир Щърбанов започва през 1981 г. в Учебния център на авиокомпания „Балкан“, където работи като авиомеханик. От 1986 до 2008 г. работи на летище София, започва като икономист-плановик, през 1996 г. е назначен за началник на отдел „Информационно обслужване“, а от 1996 до 2008 г. е директор по експлоатацията. Преминал е различни курсове в Сингапурската академия за гражданска авиация и IATA, като през 2007г. е получил и IATA диплома за летищен мениджмънт. От 2008 до 2012 г. е експерт по международни програми и проекти в Бългериан авиейшън груп и е член на Съвета на директорите на международното летище Казан. През 2011 г. става член на Съвета на директорите на ООО „ТАТ-АВИА”, като заема поста до 2012 г. През 2014 г. работи към Валдер груп като консултант по изграждането на летище Пирин.

В момента аеропорта край Пловдив се управлява от временно изпълняващ длъжността. Това е Спас Шуманов, досегашен председател на борда на директорите на "Летище Пловдив" ЕАД.

Припомняме, че Върховният административен съд (ВАС) трябва да се произнесе най-късно до 6 март по делото, което разглежда решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) един от тримата кандидат-концесионери на летище Пловдив да бъде отстранен от участие в процедурата. Миналата година ДЗЗД „Силк роуд Пловдив еърпорт“ подаде жалба до КЗК, която беше отхвърлена и в момента жали пред ВАС.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина