АктуалноКриминалеНовини

Хванали педофила от Кючука по видеозапис, на който дърпа друго дете

Законът предвижда затвор до 6 години за такова престъпление

22-годишният жител на русенско село, за който по-рано днес от ОД на МВР съобщиха, че е привлечен като обвиняем за блудство с дете в Пловдив, е разпознат от запис на охранителна камера.

В понеделник младият мъж е бил задържан в хода на активни оперативно-издирвателните действия, стартирали непосредствено след подаден на тел. 112 сигнал от 8 март. Служители на Първо РУ и колегите им от отдел „Криминална полиция“ го арестували близо 11 дни след инцидента. Той е разпознат на запис от видеокамери, където се вижда, че дърпа и друго дете.

Полицията разполага с данни, че педофилът е блудствал с още четири деца. В последния случай младият мъж от Северна България насила замъкнал малкото момче в пусто мазе и там се гаврил с него. Престъплението се е случило в избените помещения на блок на ул. „Петър Стоев“ в квартал „Христо Ботев“ в район „Южен“. Уплашеното дете не е можело да се съпротивлява, но все пак е успяло да избяга. То разказало на родителите си и те веднага алармирали полицията.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 149, ал. 1 от НК. Законът предвижда за затвор до 6 години за такова престъпление.

С постановление на Районна прокуратура – Пловдив на извършителя е повдигнато обвинение и наложена мярка за неотклонение задържане до 72 часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина