Подтепето

ГРАДЪТ

10 Фев, 2017

Проверяват Тунела за безопасност

Подлезите, надлезите и мостовете в Пловдив също се обследват след трагедията на магистрала Хемус

Проверка на състоянието на Тунела, подлезите, надлезите и мостовете в шестте района на града е разпоредил кметът на Пловдив, съобщиха от Общината.

Инспекцият е предизвикана след тежкия инцидент в тунел „Ечемишка”, при който загина жена. Такива проверки текат навсякъде.

В срок до 17.02.2017г. длъжностните лица от районните администрации ще трябва да обходят обектите, да се види тяхното състояние с оглед на безопасното преминаване на граждани и пътни превозни средства. 

След обследванията на терен ще бъдат изготвени доклади за състоянието и определени срокове за отстраняване на евентуално констатирани повреди по съоръженията.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

12 Окт, 2017

Капиталовата програма на града се променя непрекъснато

Едни пари се прехвърлят от обект на обект, критикува опозицията

Промени в бюджета на Пловдив предизвикаха искри в местния парламент

Половин милион лева от гласуваните за спешен ремонт на тунела под Централна поща бяха пренасочени днес от Общинския съвет на Пловдив за други спешни ремонти. Мотивът – няма как да се освоят през тази година, тъй като обществената поръчка е отменена, а нова още не е обявена.

500 000-те хиляди лева отиват за ремонт на улици и благоустрояване, основно в район „Южен“: за ДГ „Ралица“, кърпене на асфалта на бул. „Македония“, „Никола Вапцаров“, „Александър Стамболийски“, ул. “Димитър Талев“ и надлез Родопи.

Обструкции изразиха от Патриотите, припомняйки, че в началото на 2017-а за спешен ремонт на тунела бяха гласувани близо 7 млн ...

» повече
15 Фев, 2017

Тапи и ламаринени катастрофи в центъра на Пловдив заради проверка за безопасност на тунела

Затвориха две ленти без да уведомят предварително

Оглеждат съоръжението заради инцидента в тунел „Ечемишка”  

Нарочна проверка за безопасността на тунела на най-натоварения пловдивски булевард „Цар Борис III „Обединител“ предизвика няколко верижни катастрофи и задръствания в центъра на Пловдив днес. Проблемът дойде, след като две ленти от съоръжението бяха затворени за извършването на инспекцията в час пик без промяната на организацията на движение да бъде разпространена предварително.  

На всички осветителни тела ще бъде извършена техническа проверка за изправност, включително на конструкциите, на които те са закрепени. Ревизиите на тунели в цялата държава бяха възложени по спешност от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) след инцидента в тунел „Ечемишка”, при който загина жена в началото на този месец. Направената от АПИ проверка на другите ...

» повече