Пловдивчани, ще подкрепите ли Тотев в конкурса „Кмет на годината 2017“ ?

Градът

Градоначалникът се състезава на втори тур с кметовете на Враца, Плевен, Велико Търново и Казънлък

В категорията "Кмет на гражданите" участват всички 265 общини, гласуването е до 25 октомври

Таня Грозданова

Стотици хиляди българи определиха кои кметове отиват на финал на Петия национален конкурс "Кмет на годината". Оспорваната надпревара на платформата kmetnagodinata.bg стартира на 1 октомври. В първия етап хората гласуваха за всички 265 кметове в 10 категории до 12 октомври, а втория етап на гласуването започна на 13-ти. Сега остават само два дни до края на гласуването, като на последния етап гражданите класират общините по 9 категории за малка, средна и голяма община. В 10-ата категорията – "Кмет на гражданите" може да се гласува за всички 265 общини до края на конкурса – 25 октомври 2017 г.

Битката за "Кмет на годината" е много оспорвана. При големите общини във втория етап на конкурса преминават кметовете на Враца, Плевен, Велико Търново, Казънлък и Пловдив. От кметовете на малките общини продължават тези на Девня, Челопеч, Костинброд, Горна Малина и Тутракан, от средните – Стамболийски, Троян, Разград, Ботевград и Велинград.

Междувременно Пловдив отпадна от състезанието в други 4 категории – "Паркове и градски среда", "Туризъм, култура, фестивали и традиции", "Ефективно управление на проекти“, "Спорт и младежки политики" (тук са Перущица, Сопот и Първомай от Пловдивска област).

Градът под тепетата обаче продължава да се бори при големите общини в направление  "Иновации, наука и образование" заедно с Русе, Габрово, Добрич и Враца. Участваме и в състезанието за развитие на инвестициите и разкриването на нови работни места. Там са още  Димитровград, Бургас, Благоевград и София.

Според гласуването, до момента кметът на Пловдив Иван Тотев е сред най-силните във внедряването на нови технологии в категорията "Tech City". Тук състезанието тече между София, Бургас, Пловдив, Велико Търново и Габрово.

В следващите дни България ще избере победителите в 10-те категории. Кметовете, събрали най-голяма подкрепа в конкурса, ще бъдат отличени на официалната церемония "Кмет на годината 2017" на 27 октомври, петък, от 13:00 часа в София Тех Парк. Тя ще бъде излъчена вечерта в ефира на БНТ1.

В миналото издание на конкурса „Кмет на годината“ 2016 гражданите на България също оценяваха градоначалниците в 10 категории, като в допитването участваха 623 278 души, а пловдивският кмет не спечели в нито една. 

Ще подкрепят ли пловдивчани Иван Тотев в надпреварата ще стане ясно скоро.

Споделете ни във:

13 коментара

  1. НЕ много ясно и съм сигурен, че ако има вот на недоверие Тотев ще е първи сред всички кметове в страната. Просто по-голям крадец от него няма! Ако спечели ще е голяма пародия хахаха

  2. Това е най-МРАЗЕНИЯ кмет на Пловдив . Дори не заслужава да бъде включен в тази класация. Ако има за за Най-КРАДЛИВИЯ,АЛЧЕН БЕЗОЧЛИВ спечелил го …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.