Подтепето

ГРАДЪТ

12 Окт, 2017

Капиталовата програма на града се променя непрекъснато

Едни пари се прехвърлят от обект на обект, критикува опозицията

Промени в бюджета на Пловдив предизвикаха искри в местния парламент

Половин милион лева от гласуваните за спешен ремонт на тунела под Централна поща бяха пренасочени днес от Общинския съвет на Пловдив за други спешни ремонти. Мотивът – няма как да се освоят през тази година, тъй като обществената поръчка е отменена, а нова още не е обявена.

500 000-те хиляди лева отиват за ремонт на улици и благоустрояване, основно в район „Южен“: за ДГ „Ралица“, кърпене на асфалта на бул. „Македония“, „Никола Вапцаров“, „Александър Стамболийски“, ул. “Димитър Талев“ и надлез Родопи.

Обструкции изразиха от Патриотите, припомняйки, че в началото на 2017-а за спешен ремонт на тунела бяха гласувани близо 7 млн. лева, а сега се оказва, че той не е бил толкова спешен и срокът за него се отлага за 2018 и 2019 г., а сумата пада до 5 млн. лева. Слави Георгиев възрази и срещу „непрекъснато падащите“ цени за стратегически съоръжения, визирайки друго изменение -
100 000 лева гласувани в началото на годината за техническо задание при проектирането на стадион Пловдив, които днес бяха намалени на 24 000 лева. „Така потвърждавате, че предишното управление беше право за стадиона и възстановяването му,“ коментира той.

„Първоначалната оферта на арх. Валентин Маринов за техническо задание е била 82 000 лева, а в момента е 24 000 лева. Затова останалите 76 000 лева отиват в резерва и не виждам нищо лошо в това, отговори зам.-кметът Георги Титюков, който замества вносителят на предложението Димитър Кацарски.

Общинският съветник от ГЕРБ Атанас Узунов пък поиска техническото задание за стадион „Пловдив“ да бъде съобразено с лицензионните изисквания за стандарти на ФИФА и УЕФА, а Титюков прие предложението от името на вносителя.

Основните упреци на опозицията бяха, че капиталовата програма на града се променя непрекъснато и самите съветници вече не са наясно кои обекти с какви суми и за коя година са включени.

В крайна сметка промените бяха приети с мнозинство.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

14 Авг, 2017

Затварят платно в тунела на Гладстон

Подмяна на осветлението ограничава движението в подлеза в сряда преди обяд  

Във връзка с извършване на неотложни аварийни дейности по възстановяване на осветлението в полеза на ул. „Гладстон” – южно платно, на 16.08.2017 г. (сряда) за времето от 08:00 часа до 13:00 часа е необходимо да бъде спряно движението в тази лента в района на съоръжението. Това информират от Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта” в Пловдив. От дружеството уточняват, че ще бъде поставена вертикална сигнализация за обозначаване на обекта.

Изпратено е и писмо до ОД МВР за оказване на необходимото съдействие от страна на компетентните органи за безпроблемното извършване на предвидените ремонтни дейности.

» повече
16 Фев, 2017

Няма конструктивни проблеми в тунела под Трихълмието

Проверяват съоръжението под пощата, отново има затворени ленти

Един тунел в Пловдивско сред опасните в страната

Таня Грозданова

Всички водачи трябва да бъдат особено внимателни при преминаване през тунела под Централна поща в Пловдив. Там днес до 16 часа тече инспекция за техническата безопасност на съоръжението. По предварителна информация работата на специалистите трябваше да започне в 10 часа, но в 11.15 още не бе стартирала.  Повод за повсеместните инспекции е трагедията в тунела „Ечемишка”, където в началото на месеца конструкция с лампа се стовари върху кола и уби 64-годишна жена.   

Проверките в града започнаха преди ден по разпореждане на зам.-кмета Розалин Петков, от времето когато заместваше градоначалника Иван Тотев докато последният бе в отпуск. В сряда пръв бе ...

» повече
10 Фев, 2017

Проверяват Тунела за безопасност

Подлезите, надлезите и мостовете в Пловдив също се обследват след трагедията на магистрала Хемус

Проверка на състоянието на Тунела, подлезите, надлезите и мостовете в шестте района на града е разпоредил кметът на Пловдив, съобщиха от Общината.

Инспекцият е предизвикана след тежкия инцидент в тунел „Ечемишка”, при който загина жена. Такива проверки текат навсякъде.

В срок до 17.02.2017г. длъжностните лица от районните администрации ще трябва да обходят обектите, да се види тяхното състояние с оглед на безопасното преминаване на граждани и пътни превозни средства. 

След обследванията на терен ще бъдат изготвени доклади за състоянието и определени срокове за отстраняване на евентуално констатирани повреди по съоръженията.

» повече