Граждани блокираха Рогошко шосе, искат пълен ремонт

Градът

Не може  бизнесът да внася милиони левове в бюджета, а да няма достъп до работните си места, смята Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив”, който подкрепи недоволството

Десетки граждани блокираха Рогошко шосе за втори път в последните 15 дни. Хората протестираха срещу състоянието на пътната настилка, която не е ремонтирана основно от десетилетия и в момента прилича повече на лунен пейзаж, отколкото на шосе, което свързва Пловдив с куп по-малки населени места.

Недоволството продължи два часа, като протестиращите спряха движението по пътя, въпреки че нямаха право. Полицията на място обаче се отнесе с доза на разбиране към реалния и съвсем очеваден проблем. А решението му е само едно- пълна реконструкция. Миналата седмица, след нашия първи протест, дупките бяха позакърпени, но това не оправя нещата, обясниха участници в акцията днес.

Протестът на работещите на Рогошко шосе е напълно основателен и Община Пловдив трябва спешно да направи ремонт на разбития пътен участък. Това заяви общинският съветник от “Съюз за Пловдив” Евелин Парасков, който се включи в протеста и разговаря с хората. През последните няколко години сме получавали множество сигнали за огромните дупки на тъй наречения булевард. Знаем за огромните неудобства и трудности за компаниите, които развиват бизнеса си там, както и за техните служители. Не е нормално хората да нямат достъп до работните си места и да се чудят как да стигнат до фирмите, защото улицата е непроходима. Основен ремонт на Рогошко шосе е заложен в програмата на “Съюз за Пловдив” още през 2015 г., но администрацията твърде дълго не приема това предложение. Не е редно фирми, които внасят в общинската хазна милиони левове местен данък МПС, да се жалват от години и да не им се обръща внимание, обясни съветникът.

Парасков напомни, че “Съюз за Пловдив” отдавна настоява приходите от данък МПС да се изразходват целево само за улични ремонти. Управляващите обаче не приемат това предложение и парите от пътния данък продължават да отиват в общия кюп и оттам да се разпределят незнайно на какъв принцип за други нужди.

Управляващите в Пловдив много често дават града ни за пример като бързо развиващ се икономически център. Това е така благодарение на частната инициатива и труда на местните предприемачи. Представете си къде щеше да бъде Пловдив на картата на икономическо развитие, ако и общината подпомагаше местния бизнес. Нерешеният проблем с Рогошко шосе е поредният пример, който показва как общинската управа не може да отговори на темповете на развитие на бизнеса и да осигури среда за развитието му, коментира Евелин Парасков.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.