Подтепето

ГРАДЪТ

08 Ян, 2018

366 млн. лв. е Бюджет 2018 на Пловдив

Общината очаква допълнително да усвои 24 млн. лв. от ЕС

В размер на 366 милиона лева се очертава рамката на бюджета на града за настоящата 2018-а година. Това обяви днес кметът на Община Пловдив Иван Тотев на първия си редовен брифинг след Нова година.

„Бюджетът е внесен в законовия срок в Общински съвет и има близо месец за обсъждане,“ обяви Тотев. Очаква се да бъде приет на сесия на местния парламент на 31 януари.

Очертава се към бюджета 323 млн. лв. да бъдат прехвърлени около 43 милиона  преходен остатък от 2017-а година. „В Бюджетната 2018-а Община Пловдив очаква допълнително да усвои 24 млн. от ЕС и допълнително верифициране в размер на 22 млн. от проекти, които към настоящия момент се правят,“ допълни градоначалникът. Ако прибавим и тези суми, то бюджетът може да стиген 412 000 000 лева.

По думите му, естествено ще се кандидатства в хода на годината за държавно финансиране за няколко големи инфраструктурни проекта. По темата вече върви кореспонденция с МС, увери Иван Тотев.

Припомняме, че този петък – 12 януари е планирано обществено обсъждане на проектобюджета в залата на Общински съвет.    

Очаквайте подробности

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

29 Ян, 2018

Патриотите: С Бюджет 2018 – градът ще е на ръчна спирачка

Според НФСБ рекордният бюджет за Пловдив има скрити дефицити и групата няма да подкрепи

Близо 23 000 000 лева в повече са планирани в графа приходи от местни данъци и такси

Общинските съветници от НФСБ, част от групата на Местна коалиция „Коалиция за Славчо Атанасов: Патриотичен Фронт-НФСБ и ВМРО“ няма да гласуват за представения Проекто бюджет на Пловдив за настоящата година на сесията идната сряда. Те определиха основния стратегически финансов документ на Пловдив като: „кух“, „със скрити дефицити“ и „бюджет, който няма да решава проблеми, а тепърва ще създава такива“.

На пръв прочит, обявения за рекорден бюджет, изглежда сериозен. От къде обаче идват тези средства отгоре е интересно, коментира говорителят на групата на ПФ в Об С Слави Георгиев.  Анализът ...

» повече
12 Ян, 2018

Пак обсъждаме бюджета на града в работно време

Община Пловдив кани на 12 януари 2018 година (петък) от 16.00 часа на обществено обсъждане на Бюджет 2018. Място на провеждане на обсъжданетое залата на Общински съвет Пловдив, ул. "Авксентий  Велешки" № 20.

Според предварително обявения дневен ред местната общност ще бъде запозната с основните показатели на Проекта на бюджета на Община Пловдив за 2018 година, след което ще се пристъпи към обсъждането.

Материали по Проекта на бюджета на Община Пловдив за 2018 година са публикувани на сайта на Община Пловдив: www.plovdiv.bg.

Припомняме, че Бюджетът за 2018 година на Община Пловдив се очертава да бъде 369 милиона лева, съобщи кметът инж. Иван Тотев. Проектът вече в Общинския съвет, но се търсят допълнителни възможности като оптимизиране на бюджетните планове ...

» повече