ГрадътЗелен градНовини

АПДРБ и Община Пловдив организират кръгла маса

Кръгла маса „Зеленината в градовете – здраве щастие и красота”, организирана от Асоциацията на производителите на декоративни растения в България (АПДРБ) и Община Пловдив ще се проведе на 29-ви ноември (вторник) от 13:00 ч. в сградата на Дом на културата „Борис Христов” в залата на ет. 2.

На събитието ще бъде представена програмата „Зелените градове”, ще бъде обсъдена зеленината в градовете, а АПДРБ ще презентирана дейността си. Ще бъдат представени „Стандарт в производството и търговията на декоративни растения в България” и дейността общината, като ще се обсъдят допирни точки и възможности за коопериране.

„Провеждането на този еднодневен семинар има за цел да насърчи диалога между професионалистите, институциите и обществото по въпросите, свързани с множеството ползи от това да има по-обширни зелени градски пространства. Нашата цел е да направим градовете по-здравословни и привлекателни места за живеене, което ще се отрази позитивно както на социалния, така и на икономическия им климат“, заявяват организаторите.

„Урбанизацията и изменението на климата изискват нови решения за поддържане и подобряване на качеството на живот в нашите градове. Използвайки специални зелени площи и базирани на природата решения значително се подобрява градската среда“, добавят от АПДРБ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина