Депутат инвестира във военни значки в панаира

Светска хроника

Захари Георгиев броди с лупа из щандовете на  Булколекто

Image title
С лупа из панаира броди днес депутатът от БСП Захари Георгиев. Той откри с трепет изложението за колекционери и филателисти  Булколекто, но не като официален гост, а като запален събирач, както сам се определя. Народният представител изучи детайлно с лупата си щандовете на нумизматите, предлаганите пощенски марки, лъжички, медали и значки и направи няколко ключови инвестиции. Допълни колекцията си с три значки за Първата световна война. Страхотна работа. Захари Георгиев се спира на военни значки
Захари Георгиев се спира на военни значки
Чудесно, зяпаше депутатът през увеличителната леща новите си придобивки. Събирам марки, значки, които са свързани с историята и войните, каза пред Под тепето Захари Георгиев. Да сме наясно, аз съм събирач. Думата колекция не я използвам. Просто ценя неща, свързани с българската история, независимо дали става дума за монети, грамоти, картички. Смятам, че ще са ценни за поколенията, отбеляза депутатът.

Бившият зам.-министър на отбраната Спас Панчев също си закупи няколко ценни предмета от колекционерите. Филателията е начин на спестяване. Вместо да дадеш някой друг лев за неща, които после няма да ти трябват, купи си например серия от пощенски марки за 65 стотинки. След една година тази серия ще струва 2 лева. И така след някоя година твоята серия може да се харчи като топъл хляб и да вземеш добри пари, обобщи Панчев.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.