Актуално

Пърпъл забиват за 100-годишнината на Ботев

Рок динозаврите взривяват стадион Пловдив на 3 юни


Рок динозаврите Дийп Пърпъл идват в Пловдив, изненадващо съобщиха днес от София Мюзик Ентърпрайсис. Ян Гилън и компания ще са големият подарък за града на собственика на Ботев Цветан Василев по случай 100-годишнината на най-стария футболен тим. Концертът ще е на 3 юни на стадион Пловдив, а билетите са на изключително достъпни цени именно заради юбилея на жълто-черните- 40 и 50 лева, като ще има и специална фен зона, достъпът до която ще е 60 кинта. Продажбата на билетите стартира на 6 март в 10ч. В Пловдив те ще се предлагат в Мюзик центъра и Рок шопа, като отсега се очаква виене на опашки пред магазините.

Пърпъл включват Пловдив в поредното си световно турне, което ще промотира 19-тия им студиен албум. Тавата ще излезе на 26 април. Заглавието му все още не е ясно, но както казва Йън Гилън „то витае във въздуха“. Ясно е, че албумът ще съдържа 13 песни, като те ще са първия нов материал на групата, след издадения през 2005 г. „Rapture Of The Deep”. Това ще е четвърти албум, в който като китарист се изявява Стив Морс, и трети за барабаниста Дон Ейри. Една от най-значимите рок групи с кариера, простираща се над четири десетилетия, ще посети нашата страна, за да ознаменува славния 100-годишен юбилей на най-стария български футболен клуб. Концертът на стадион „Пловдив“ ще е своеобразен поклон пред изключителната  публика на „Ботев“ по случай 101-та годишнина на отбора.
 
Първата част от турнето на Пърпъл стартира на 17 февруари в Делхи, Индия и ще приключи на 15 март в Катманду, Непал, като за този период групата ще посети Дубай, Оукланд, Брисбейн, Мелбърн и Сингапур. През лятото рок легендите ще обиколят Европа с концерти в Исландия, Германия, Италия, Полша, Унгария и Швеция, но преди това ще ги видим на българска земя в Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина