ЗдравеПУЛС

Шестима водолази продължават да търсят Петър

Има надежда за откриването на младежа

Ще търсим педя по педя, заяви главният инспектор Димитър Бришимов

Шестима водолази, двама от които на лодка, продължават да търсят 19-годшния Петър, който вчера следобед изчезна във водите на Марица. В акцията освен полицаи и водолази, се включиха още спасители, представители на спортни клубове, служители на общината и доброволци.

Приятелката на Петър – Деси, заедно със семейството и близки на младежа, са на място. Те не желаят да коментират случилото се и предпочетоха да запазят пълно мълчание.

Оказа се, че в Марица има ями, някои от които достигат до 6-7 метра, а по дъното на реката има пясък и тиня. Възможно е момчето да е попаднало в една от ямите, в резултат на което е започнало да се дави, а след това течението на реката го е понесло в неизвестна до момента посока.

Всички, включили се в спец операцията по издирването на Петър, обхождат периметъра както във водата, така и по сушата, който е в близост до въжения мост, свързващ двата края на Гребната база.

Главният инспектор Димитър Бришимов заяви, че има надежда за откриването на Петър. Според него е възможно, той да е излязъл от водите на реката.

Засега зоната, която ще претърсваме под вода е около 200 метра, с лодка е около километър, а по брега също. Вчера претърсихме около два километра периметър най-вече за това дали тялото не се е захванало под храст вътре в реката, обясни Бришимов, и допълни, че днес се извършва подробно търсене „педя по педя”, защото видимостта в реката е до 30 см.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина