ЗдравеПУЛС

Привикват служителя на полицията, разрешил събирането на униформените

Служителят на Трето РПУ - Иво Тодоров

Посегнаха на нас, държавните служители, ще посегнат и на останалите граждани, казва полицай Тодоров

Не могат да уплашат нито мен, нито колегите ми

Редиците на протестиращите полицаи оредяха тази вечер. Броят на служителите на МВР, негодуващи срещу орязаните заплати и обезщетения, значително намаля. Коментар по този повод даде Иво Тодоров от Трето районно управление на Пловдив, който потвърди информацията, че колега на Тодоров, който е подписал разрешителното за събирането на полицаите, днес е бил извикан да пише обяснение за действията си.

Разумни хора сме. Това, което направихме няколко вечери подред е решено на място. Ще използвам момента да се извиня на гражданите. Не го правим умишлено, така са поставени обстоятелствата, казва още служителят в системата. Той заяви още, че щом държавата посяга на тях, хората работещи в държавния сектор, които все пак се ползват с някакви привилегии, то нищо не би попречило да посегне и на обикновените граждани.

Тодоров отказа да отговори на изказването на премиера, че протестиращите полицаи са „футболни хулигани“. Според служителя на Трето РПУ това са просташки коментари. А уж му бяхме били, особено през 2008/2009 година, казва той. Първо му бяхме мили, сега хулигани, и башибозуци са ни наричали, коментира огорчено той. Също отказа да даде информация за броя на служителите на МВР, които ще заминат на протест в неделя. Щом сме хулигани, няма да кажа, казва възмутен и обиден полицаят. Не ме е страх от министърката нито от Бойко Борисов, не могат да уплашат нито мен, нито колегите, заключи служителят на Трето РПУ

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина