В съда: Подписка за цяла оранжерия с марихуана

Под обстрел

Синът на Борьо Червения излезе на свобода след шумен арест заради 73 стръка трева

Image title
Отглеждаш плантация канабис- излизаш на свобода с подписка. Така излиза, поне според днешното заседание в пловдивския окръжен съд, след което синът на бизнесмена Борьо Червения- Ангел събра багажа си от следствения арест с най- лека мярка за неотклонение. Той бе арестуван шумно преди седмица в къщата на баба си Руска в село Болярци край огромна оранжерия за марихуана. В нея бяха открити 73 стръка трева, които след обработка и продажба биха докарали на старателния земеделец най-малко 50 бона. На фона на тези, които днес изхвърлиха 10 тона домати на шосето заради жълти стотинки за килограм от производството им, това е светъл пример за подражание, коментира се в средите на прокуратурата.

Магистратите в Пловдив днес отмениха решението на колегите си от Районния съд в Асеновград, които в края на миналата седмица оставиха в ареста Ангел с постоянна мярка „Задържане под стража“. Днес той излезе на свобода срещу подписка с решение на Темида. 27-годишният Ангел Велков остана доволен от това, което чу. От прокуратурата поискаха от съдия Магдалина Иванова да потвърди решението на асеновградския съд, но чуха отказ. Самият Велков заяви в последната си дума, че би бил щастлив от по-лека мярка- парична гаранция. Съдията попита кой ще я плати, след като той е безработен, а Ангел промълви, че оставя този жест на родителите си. До кога майка ти и бащата ще трябва да плащат за провинения ти, скастри го Иванова.

В съдебната зала бе и популярният под тепетата татко на Ангел, на който няма да му се налага да плаща гаранция след решението на съда. Той бе задържан за кратко малко след сина си, тъй като ченгетата намериха в колата му 59 бойни патрона, 15 стоп-патрона и 129 ловни патрона. Полицаите прибраха за няколко часа Велков, тъй като боеприпасите не били съхранявани по изискванията на закона.

Днешното горещо заседание дойде след вчерашното освобождаване на друг мъж, който явно се занимава професионално с марихуана- ММА боецът Константин Генчев. Той излезе от следствения арест, след като бе спипан с 1110, 497 грама марихуана и над 7 грама хашиш. Здравенякът бе арестуван в края на миналата седмица при спецакция на наркоченгета и Специализирани полицейски сили малко преди сделка с друго лице, което успя да се измъкне. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.