Най-жестокото убийство: Цанко реже скалпа, главата и таза на масажистката си заради борч

Под обстрел

Кондукторът от градския транспорт отнесе 30 години затвор за втората си жертва, преди това заклал Цвети

Image title
Подобно престъпление и най-болният холивудски мозък трудно може да вкара в кървав хорър филм. Защото няма да има такава брутална, кървава фантазия. Така коментират папката по делото срещу жестокия касапин Цанко Лазаров, който днес получи 30-годишна присъда на убийството на масажистката Василка Милева. Днес от пресслужбата на съда излязоха с подробно описание на кръвопролитието в местността Св. Илия край Неделино. Най-ужасяващите детайли обаче са спестени. А те са наистина потресаващи. Делото дълго се търкаля из бюрата на полицаи и прокурори в Смолян, преди да кацне в Пловдив. Тук, окръжна прокуратура поиска най-тежката присъда на убиеца- доживотен затвор без право на замяна, но след като делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство заради пълните самопризнания на 39-годишния Лазаров, той отнесе наказание от 30 години зад решетките. Специфичното в убийството на Василка е, че Цанко е бил нечовешки жесток.

Двамата се запознали покрай обява за масажи във вестник Марица. Цанко отишъл в салона на Василка в Пловдив и драмата започнала. 34-годишната жена веднага се изповядала, че е разведена, има две дъщери, които живеели при баща си, а тя живее с новия си приятел. И предлага услугата „ръчно освобождаване“. Така Лазаров започнал често да посещава масажистката, която го разтоварвала във всички телесни смисли. Нещата се прецакали, когато в отношенията им се набъркали финанси извън заплащането на услугата за масажа. Василка поискала заем от Цанко в ресторант Рая. Ставало въпрос за 1500 лева. Два дни по-късно, след пореден масаж с освобождаване на напрежението в салона си, Василка получила 2500 лева от клиента. Масажистката обаче поискала и втори заем- 1400 лева. Лазаров се съгласил и дал на Василка Милева нови 1400 лева, с уговорката, че тя ще му ги връща постепенно. Въпреки уговорката, пострадалата Милева все отлагала и не започвала да връща заетите средства от Лазаров. Започнал пъкленият план на убиеца. Първо приканил бивш съкилийник да извърши обир на масажния салон, но не се получило. На 18 юни Цанко отишъл на масаж с предварителна уговорка, но Веси не му отворила вратата. След вечеря обаче тя отбила атаката. Дошъл фаталният 19 юни. Цанко предложил на масажистката си да тръгнат към Смолян за да се разходят. Тя не била стъпвала там, та се съгласила. Около 15.00 часа се озовали до местността „Свети Илия“ в община Неделино, край чешмата. Слезли да напълнят вода и се започнало…

Веси отишла да налее вода с обяснение, че скоро ще почне да връща на порции дълга си към Цанко. Той извадил ножа си, боднал Веси в областта на корема, в ляво, под ребрата. Тя се свила напред и паднала. След това Лазаров я хванал с лявата си ръка за косата, а в дясната държал ножа, а пострадалата Милева му казала в този момент, че го обича. Той започнал да я дърпа за косата. Нанесъл още един удар с ножа, в шията. Лазаров продължил да я дърпа за косата и така я придвижил до ръба на стръмния скат, от който я метнал, но тя го повлякла. Тогава настанало нечуваното зверство. Цанко отрязал главата на Василка. После отрязал скалпа от главата й. Захвърлил го далеч. Сетне отрязал тазобедрената става от торса с идеята разследващите да се объркат от какъв пол е жертвата. За финал обрал апартамента й, изоставил личния й автомобил в Пазарджик с ключа на таблото с идеята някой да го открадне и да вкара разследването в друга посока. А после се скрил. Арестували го на 16 юли, а той направил пълни самопризнания и посочил мястото, на което се намира трупа на Василка. Криминалистите стигнали до касапина след аларма от близките й, които свързали Милева с Лазаров.

Профил

Цанко Лазаров е роден през 1974 година в Пловдив. Завършил основното си образование с добър успех. След това продължил образованието си в СПТУ в Пловдив, но бил изключен поради неизвинени отсъствия. След изключването му от училище, той започнал работа в строителни войски при баща си, но работил там само няколко месеца. В последствие Цанко Лазаров работил като кондуктор в градския транспорт в Пловдив. На това си работно място той се запознал с Цветанка Николова, която по това време била ученичка. Двамата изживели романс, по време на който Цвети забременяла. И който завършил твърде жестоко. На 22.01.1993 година Цанко Лазаров убил Цветанка Николова чрез многократни удари с брадва и промушване с нож в областта на шията. След убийството Лазаров откраднал пари от жилището, посетил питейни заведения със свой познат и на сутринта легнал на жп-линия с цел да се самоубие. Влакът не го засегнал и след спирането му Лазаров избягал. След няколко дни бил задържан. Цанко Лазаров бил признат за виновен от Пловдивския окръжен съд в извършване на умишлено убийството с особена жестокост на бременната жена Цветанка Николова, поради което бил осъден на 20 години лишаване от свобода. Лазаров бил осъден и за кражба на 1 година лишаване от свобода. Убиецът изтърпявал наказанието си в затворите в Пловдив, София и в Кремиковци, където работил като валцовчик, заварчик и готвач. Излиза на свобода на 06.06.2011 година. Заживял при родителите си в Пловдив и работил като готвач в различни заведения. След престоя в затвора Цанко Лазаров станал раздразнителен и невъздържан. Често предизвиквал скандали с родителите си и със сестра си, която също живеела в жилището на родителите им. Така той се изнесъл на квартира в началото на 2012г. В средата на март същата година се запознал с Василка, за да я разреже на малки части няколко месеца по-късно.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.