МненияПод ножа

Продават 2 лева за 3 британски лири в eBay

Предприемчиви мозъци предлагат „АНТИЧНО” българско ренде, с което всеки разполага в кухнята си, за 58 долара

Кибрит с лик на Малина се предлага за $30  

Аня Петрова                                                     

Всички знаем великия сайт eBay. Ако случайно не сте чували за него, той прилича на съботния пазар на село – можеш да намериш ВСИЧКО. От монети до имоти, през чорапи , всякакъв вид техника и най-вече боклуци, от които никой няма нужда. 

Като бях малка си мислех колко би било яко с два лева да си купиш три. Явно е възможно , след като два лева биват продавани за близо 3 британски лири(което е около 7.50 български лева) . Ей на това му казвам аз пазарен дух! Предприемчиво, над  100% възвращаемост. Приемем ли еврото съвсем скоро и самата ни банкнота ще е „винтидж”. 50 стотинки в ибей пък се намират за 1.20 британски лири (или иначе казано – 3 лева). 

Все пак из сайта може да се натъкнете на изключителни ценности. Колекционирате кибритчета? НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ДА КУПИТЕ КИБРИТ С ЛИКА НА МАЛИНА. Ако някой си спомня коя е тя…  Цената е от скромните 30 долара, а смисълът да му бъде сложена подобна сума – никакъв. Ако си от България знаеш, че като купиш подобен кибрит го държиш с лика надолу, че да не ти разваля настроението, но след като на света има някой достатъчно луд, че да го продава на подобна цена, то ще има и луд, който да го купи. С абсолютно същата сила може да си закупите и стар кламер за 35 долара. Мързи ви да отидете до магазина, а ви се яде халва – и нея може да си купите от сайта! Истинска, автентична и неподправена българска халва. Дори ще ви я донесат до прага. Ще минат два-три дена,но си е друго да го поръчаш он-лайн. Ключ от 19 век, който някак прилича повече на ключ от 20 век, също може да си купите. Той е  магически и отваря вратите към сърцето на любимата, Нарния, Хогуортс и Невърленд. 

Имате си калкулатор на телефона? Това изобщо не е нито интересно, нито пък арт. Препоръчвам ви да си закупите този оригинален калкулатор от 1970 година на скромната цена от 238 лири (което просто ме е страх да превърна в лева). Помните ли онези чинии, с които са пълни шкафовете ви на село? Е, явно една такава може да бъде продадена за 110 долара. Даже и това й е малко, предвид факта колко храна би могла да се побере в нея. Осъзнавате ли, че при успешна продажба на цял сервиз ще се превърнете в милионер? Шегата на страна, от всички до сега изброените вещи тази със сигурност е най-ценната , но целта май не винаги оправдава средствата.

Стигнах и до любимия ми момент – АНТИЧНО РЕНДЕ! То произлиза от далечната 1950 година и може да си го вземете само за 58 долара! Цената е качена и заради натрупалата се ръжда по него. Къде късметлии като мен, които цял живот си стържат кашкавала на абсолютно същото ренде (само където на моето няма ръжда и изглежда още по-изстрадало). Защото интернет е едно море на идеи и възможности, в което щом се потопиш не усещаш кога вече си се удавил . Тези сайтове са колкото полезни, толкова и абсурдно смешни на моменти. Както казах в началото – можете да продадете всичко. От саксията с цветя до девствеността си. От старото легло чак до козата Мими, тъй като вече е стара, а не ви дава сърце да й теглите ножа.  Това  е единственото място на този свят, където стар калкулатор може да надвиши цената на бъбреците ви, но пък както и да го погледнем е една малка искрица смях в сивите зимни дни. Така че, огледайте се у вас, намерете няколко непотребни вещи, сложете им думите „антично”, „арт” и „винтидж” и от една до две нули, а после се облегнете в стола си и просто чакайте рибката да клъвне.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. аахахуахахаахауахухаухахосахсаидхисгхдиасудхАУСОХАусхУХСАсахсахуоахсаусхауосхасудх4ъуифхсаиудхуасхдуиасхухсдусхсухахухахахах

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина