МненияПод ножа

Фондация ЕДНО обяви нулева година за два от фестивалите си

Няма да има ONE DESIGN WEEK и ONE ARCHITECTURE WEEK

Визия на първата Седмица на архитектурата в ПловдивНяма да има Седмица на архитектурата и Седмица на дизайна тази година в Пловдив. Фондация ЕДНО за култура и изкуства обявява нулева година за фестивалите си ONE DESIGN WEEK и ONE ARCHITECTURE WEEK. Решението беше взето чрез гласуване от екипа на фондацията и на този етап засяга единствено текущата година, обяви днес директорът й Асен Асенов. Организацията продължава дейността си и в следващите месеци ще се концентрира върху успешното провеждане на 10-тото юбилейно издание на ONE DANCE WEEK. Тази година фестивалът ще покаже селекция от най-добрите имена в света на съвременния танц между 22 септември и 22 октомври, допълва Асенов.

Припомняме, че събитията на фондация ЕДНО се преместиха от София в Пловдив през 2014г. В последните години всяко от трите събития на организацията- седмицата на архитектурата, седмицата на дизайна и седмицата на съвременния танц, бяха финансирани от общината с по 100 хиляди лева. За тази ONE DESIGN WEEK и ONE ARCHITECTURE WEEK щяха да бъдат подкрепени от общината чрез културния календар с финансиране от съответно 58 000 лв. и 55 000 лв. От ЕДНО обаче не са подписали договорите си с кметството.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

15 коментари

  1. за отрудените дизайн-архитектурски гастрольорци това е заслужен отдих =СТИГА СМЕ РАБОТИЛИ ВСЯКА ГОДИНА. (Но няма да се преместят към Чярпан с идеи за Метро, Хрельова кула до царевиците или социал… комунизиране на Дерето; няма такава надежда. Пловдивските БУДАЛИ се цицат по-лесно)

  2. Марине, добросъвестният педераст не чака на скъпо-платени СОФИЯНЦИ да го юркат в кошарата за организирани оргии. За моя сметка, наша данъкоплатска. Събуди се и се заеми независимо.

  3. Ст.Загорската арх. колегия търси да назначи ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР на Формация ZWEI ARHITEKTUR WOCHE с ресурс 18,468 лв. за бюджетната година (повече от 1111 лв./месец, копАле!). Предимство имат Академици на БАНКИ, Докторанти на Плов.Духов. Академия на МУТРОполията, както и Софийски ЖИТЕЛИ. ((Нашите блондинки не са изрусени, сдъвкани и изплюти както в Коньовица!))

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина