Здравко Димитров за очакваните протести днес: Дано поне в този ден да надделее разумът

Актуално Гласове Новини Политика

„ Дано поне в този ден да надделее разумът и да покажем, че можем да бъдем за пример”, пожела си кметът Здравко Димитров на излизане от храма след молебена за Съединението днес. Вечерта в града ще се състои протестен Национален поход за съединение, който ще стигне до едноименния площ за тържествената заря-проверка, заради което се предприемат безпрецедентни мерки за сигурност.

„ Поне на този ден мисля, че разумът ще надделее.  Затова и забраних протестите. Нямам обяснение защо така реши съдийката, но така или иначе спазихме указанията на съда”, каза градоначалникът.

В Деня на Съединението и празника на Пловдив кметът заговори за връщането на старите административни граници на общината.

„Трябва да бъде предприета законодателна инициатива. Каквото и желание да имаме, трябва от София да тръгне. Ще има среща с депутатите от Пловдив. Навремето е станало с указ, за съжаление сега не може с указ. Трябва референдум евентуално, или някаква друга законодателна инициатива. Но сами виждате- зелените площи намаляват, презастроява се, високо строителство…  Ако сме обединени всички и вярваме в това би трябвало да го постигнем. Както е било така да си стане. Мисля, че сега е назрял моментът Пловдив да си мине в старите граници, или поне тези села, които са около Пловдив да си минат към града”, каза Здравко Димитров.

Споделете ни във:

4 коментара за “Здравко Димитров за очакваните протести днес: Дано поне в този ден да надделее разумът

  1. Зико-тъпото и разум в едно изречение няма как да съществуват. Един път в годината ще произнася реч и не може да научи 2 страници на кръст.

  2. “Старите граници…”….за да може необезпокоявано да продавате имоти, да прибирате комисионни от обществени поръчки и пр. Нали???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.