АктуалноГласовеИзбориМненияНовини

Здравко Димитров за очакваните протести днес: Дано поне в този ден да надделее разумът

„ Дано поне в този ден да надделее разумът и да покажем, че можем да бъдем за пример”, пожела си кметът Здравко Димитров на излизане от храма след молебена за Съединението днес. Вечерта в града ще се състои протестен Национален поход за съединение, който ще стигне до едноименния площ за тържествената заря-проверка, заради което се предприемат безпрецедентни мерки за сигурност.

„ Поне на този ден мисля, че разумът ще надделее.  Затова и забраних протестите. Нямам обяснение защо така реши съдийката, но така или иначе спазихме указанията на съда”, каза градоначалникът.

В Деня на Съединението и празника на Пловдив кметът заговори за връщането на старите административни граници на общината.

„Трябва да бъде предприета законодателна инициатива. Каквото и желание да имаме, трябва от София да тръгне. Ще има среща с депутатите от Пловдив. Навремето е станало с указ, за съжаление сега не може с указ. Трябва референдум евентуално, или някаква друга законодателна инициатива. Но сами виждате- зелените площи намаляват, презастроява се, високо строителство…  Ако сме обединени всички и вярваме в това би трябвало да го постигнем. Както е било така да си стане. Мисля, че сега е назрял моментът Пловдив да си мине в старите граници, или поне тези села, които са около Пловдив да си минат към града”, каза Здравко Димитров.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина