АктуалноГрадътНовини

Здравко Димитров се срещна с премиера и екоминистъра заради сметищата на Пловдив

Следващата седмица кметът ще се срещне с Бойко Борисов за Околовръстното

Капацитетът на депата в Цалапица и завода за твърди битови отпадици в Шишманци са на изчерпване, съобщи днес кметът на града Здравко Димитров. В средносрочен план – без да уточнява колко време е това – трябва да се предприемат мерки, тъй като тези места отговарят за сметосъбирането не само на Пловдив, а и на още осем общини, коментира кметът на града.

По този повод той е провел неофициална среща с премиера Бойко Борисов и министъра на околната среда и водите Емил Димитров. Темата е била свързана и с нерегламентираните сметища и състоянието на язовирите в страната, включително и това на земеделските водоеми.

Също така кметът е поискал да се предприемат сериозни действия за ускоряването на реализацията на проекта за водоснабдяването на Пловдив от язовир „Въча“. Димитров е провел няколко разговора с министър Емил Димитров и заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. През следващия месец предстои среща с министър Емил Димитров, на която кметът на Пловдив очаква да има добри новини за града и по двете теми.

За изграждането на Югоизточния обход по Околовръстното шосе на Пловдив ще имам допълнителна среща с премиера, която ще се състои следващата седмица, уточнява Здравко Димитров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина