АктуалноБългарияГрадътНовиниПод небето

Заграбен от частник общински паркинг отново е свободен

Имотът на улица „Карловска“ 45 отново е със свободен достъп за пловдивчани. Теренът в момента е превърнат в паркинг. Като собственост той е общински, но в последните месеци беше затворен с бариера и обозначен като „Частен паркинг“. Още през миналия октомври общинският съветник от „Зелено движение“ от групата на „Демократична България“ в местния парламент сигнализира, че неизвестен собственик е завладял публичната собственост.

„След редица сигнали до компетентните институции, официално входирано питане до кмета от общинските съветници на „Демократична България“ и многократни разговори с кмета на района и Общинска администрация портата и забранителните знаци са премахнати и теренът вече е със свободен достъп“, пишат от „Зелено движение“
От там допълват:
„Радваме се, че постигнахме заедно този успех, но считаме, че темата не е приключена.
Все още няма отговор на следните въпроси:
1. Ще потърси ли Общината правата си и обещетение за пропуснатите ползи?
2. Ще разследва ли Общината кой беше завладял терена? На този въпрос, ние можем да направим предположение, впредвид, че докато беше заключен терена, там се паркираха брандирани автомобили на магазина срещу терена…
3. Опита ли се Община Пловдив да продаде на ДВА пъти терена на същия този неизвестен нарушител? Припомняме, че продажбата беше спряна на два пъти от Общински съвет, след като казуса беше раздухан от съветниците на ДБ.
4. Ще отговори ли Общината защо толкова време „не забеляза“, че теренът е завладян?
5. Защо в резултат на първия сигнал на Добромира Костова към Общински инспекторат арестуваният към момента бивш вече шеф Борислав Димов беше подписал становище, че „не е установено нарушение“?“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. 6.Да се разследва #КОЙ излъга кметстващия баскетБОЛЕН кадърник, че „има право да подарява“ на частнически Акционерни Дружества =АД= скрити под лъжливи заглавия ПАРЦЕЛИ В ШИРОКИО ЦЕНТАР ДО КОЛОДРУМО…?

    За ХИПОДРУМ да си топуркаме с магаренцата след като сме се наколодрумили преди да ПОГРЕБЕМЕ – – – или за Оперета / ЦИРК…?

    1. 7.Кой, как, кога, защо (и за колко $) допусна вместо зеленината южно под Джендем Тепе частник да си бетонира и да врътне ключето на ЧИФЛИК под прозрачната претенция за „развитие“ в общественНа полза като Пенис Клуб / Фитнес / Съблекални / Масажьорни / Червени Фенери?

      НЕ НИ „ДОРАЗВИВАЙТЕ“ ЗЕЛЕНИНАТА!

      ТЕПЕТАТА ПО ЗАКОН СА НЕПРИКОСНОВЕНИ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина