АктуалноГрадътКултураНовини

В неделя на Киномания: Музикалният „Кралят на целия свят“ на Карлос Саура и „Кръстоносният поход“ на Луи Гарел с Летисия Каста

Днес от 18:30ч. в LUCKY Дом на киното гледаме „Кралят на целия свят“ на Карлос Саура. Мануел, известен театрален режисьор, подготвя новата си постановка – мюзикъл за работата по спектакъл. Той се обръща към Сара – известна хореографка и негова бивша съпруга, за да му помогне с подбора на танцьорите, и с режисурата. По време на кастинга младата Инес се откроява като изгряваща звезда. С напредването на репетициите желанието да се усъвършенстват ще мотивира младите танцьори, което ще доведе до разгаряне на страстите и нарастване на напрежението помежду им. Със завладяваща мексиканска музика в саундтрака (Лила Даунс, Карлос Ривера, Фела Домингес) в готовия спектакъл ще се преплетат по уникален начин трагедия, фикция и реалност.

Филмът от 20:45ч. от тазгодишната панорама ще бъде „Кръстоносният поход“ – трети режисьорски проект на Луи Гарел и с участието на Летисия Каста.  Вълнуващ, екстравагантен и освежаващ, но и сериозно ангажиран с екологичната тематика. Абел и Мариан откриват, че 13-годишният им син Жозеф тайно е продал някои семейни ценности, също като стотици деца по света, обединени от каузата за финансирането на мистериозен проект, свързан със спасяването на планетата ни. Идеята на Жан-Клод Кариер датира отпреди изявите на Грета Тунберг и е особено актуална във време, когато темата за климатичните промени вълнува огромна част от младежите по света. Пречупвайки сериозния проблем през хумор и опит за вникване в различните му аспекти, Луи Гарел позволява на зрителя да не се чувства „премазан“ от поуката.

От 15.00ч и 18.40ч можете да гледате „Домът на GUCCI“ на Ридли Скот с участието на цяло съзведие: Лейди Гага, Адам Драйвър, Джаред Лето, Джеръми Айрънс и живата легенда Ал Пачино. Вдъхновен от шокиращата истинска история на империята зад италианската модна къща Gucci, филмът ще разкрие на зрителите какво означава да носиш това име, каква е неговата цена и колко далеч би стигнало едно семейство, за да получи контрол и власт.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина