АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Учен от пловдивския Медицински университет сред най-влиятелните в света

Д-р Ангел Джамбов попада в топ 1% сред учените с най-голямо влияние над световната наука за 2020 година

Д-р Ангел Джамбов е в класацията ТОП 1% на учените с най-голямо влияние върху световната наука през 2020 година, съобщиха официално от ВУЗ-а. Това показва авторитетната класация на Станфордския университет. Рейтингът включва над 9 милиона учени от цял свят, които са публикували в авторитетни международни списания, отpазени в базата данни SCOPUS.

Класацията на Стандфорския университет обхваща първите 2% от всички 22 научни области и 176 подобласти. Общият индикатор се изчислява въз основа на стандартизирана информация за цитирания, цитирания с изключени автоцитирания, H-индекс, Hm-индекс, коригиран за съавторство, както и за цитати на статии в различни позиции на авторство.

Д-р Джамбов е доктор на медицинските науки, главен асистент от Катедра „Хигиена“ на МУ-Пловдив. Той получи награда „Питагор“ за млад учен за 2019 г. за изследванията си на действието на физическите и социалните фактори върху здравето на хората.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Да му задам въпрос.Как хора които не спазват хигиена не са болни от ковид и обратното? НЯМА УЧЕН МАЛОУМНИК КОЙТО ДА ОТГОВОРИ НА ТОЗ ВЪПРОС.ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕН ВИРУС КОЙТО СЕ ПРЪСКА ОТ НАТО.И ЗАЩО СЗО НЕ ТЪРСИ СМЕТКАТА НА УХАН СЛЕД КАТО ГИ НАБЕДИХТЕ ЧЕ ТРЪГНА ОТ ТАМ.СЗО ЩЕ ВИ РАЗКАТАЯ МАМКА ВИ МРЪСНА ФАШИСТКА

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина