АктуалноГрадътНовиниСпорт

Стадион „Ботев“ готов не по-рано от идната пролет

Чак през март може да се довършва хидроизолацията на трибуните, а след това се чакат и новите седалки

Осигуриха пари за нови седалки, терена и препроектирането на Колежа

Не повече от 4-5 месеца работа имат строителите на стадион „Христо Ботев“ за завършването на първия етап от строежа, за който има напълно осигурено финансиране. Това заяви Илиян Филипов от ПИМК – фирмата-строител на съоръжението. Това стана малко след като Общински съвет – Пловдив гласува финансиране за последните три елемента, които все още бяха неясни за довършването на стадиона за мачове от „А“ група – новите седалки, които да не нарушат хидроизолационното покритие на трибуните; ремонт на тревното покритие; и препроектирането на стадиона във връзка с новите промени от последните месеци.

При сега осигурените средства стадионът ще бъде готов с 4 напълно функциониращи трибуни и 18 777 места. 4-те сектора ще бъдат напълно завършени за мачовете – с мокри помещения, парапети и прочее. Козирката ще се изпълни частично с местата, на които ще се поставят осветителните тела. Ще остане обаче много работа по сектор „А“, свързани с магазини, ресторанти, зали и други скъпи съоръжения в зоната към бул. „Източен“.

По мои сметки са нужни около 15 млн лева за да се завърши всичко това. За тези пари ще се довърши на 100% козирката, магазините ще са завършени с витрини, до тапа, но всеки наемател ще си го обзавежда както той прецени, коментира Филипов. Общината трябва да се захване по-сериозно с този въпрос, може да се тегли общински кредит, да се осигурят по 15 млн лева за двата стадиона и веднъж да знаем, че имаме нещо готово, добави още той.

Относно сегашната работа, за която финансирането вече е осигурено, Филипов уточни, че грубият строеж ще е готов до края на месеца. Седалките ще дойдат не по-рано от 4-5 месеца, а хидроизолацията по трибуните трябва да се прави при средна за денонощието температура от 12 градуса, коментира още Филипов. Тя ще се направи за около месец, като по-рано от март няма как да се започне. Така стадионът ще е готов най-рано през пролетта, не по-рано от април. В този период община Пловдив трябва да пусне и поръчка за тревното покритие, за което също бяха гласувани средства днес.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина