АктуалноБългарияГрадътНовиниПод небето

Шофьори в Кичука стават нарушители заради липсващи знаци

Знак „Забранено влизането“ е полегнал и скрит в храсти и зад ресторант, от другата страна липсва такъв за влизане в еднопосочна улица, информира пловдивчанин

Пловдивски шофьор сигнализира за липсващи и скрити знаци, които превръщат шофьори в неволни нарушители на правилника за движение по пътищата. Атанас Масленишки получил фиш за нарушение, след което е изпратил сигнал за недобре уредената система с пътна маркировка до районния кмет на „Южен“ Костадин Язов, като сигналът е изпратен и до „Под тепето“.

Проблемният район е в Кичук Париж около ресторант „Рандеву“ и улиците „Дойран“, „Григор Пърличев“ и „Поп Богдан“. „След като ми бе написан необжалваем фиш за нарушение, което не подозирах, че съм извършил, открих следните нередности по пътната сигнализация“, пише гражданинът. При влизане в улица „Дойран“ от „Поп Богдан“ липсва знак, който да указва, че „Дойран“ е еднопосочна. Така, ако някой направи обратен завой в улицата след паркиране, то той влиза в нарушение, без да знае, че го извършва.

При вход към улицата липсва знак, че тя е еднопосочна

Подобен проблем с неясна сигнализация има от другата страна – откъм улица „Григор Пърличев“. Шофирайки по последната няма никаква възможност да се види знакът „Забранено влизането“ към улица „Дойран“, тъй като той е паднал на една страна и е скрит в храсти, при това зад пристройка на ресторанта. „Вижда се само тръбата, подпряна на дървото и то през покрита част от ресторанта, която вероятно само през летния сезон е открита“, пише пловдивчанинът.

От другата страна при вход шансът да се види знакът „Забранено влизането“ е нулев

„Забелязва се единствено знакът Б2 „Стоп“ на ул. „Дойран“. На улица „Григор Пърличев“ липсва знак Б3, че е с предимство пред улица „Дойран“. Липсва знак В21, че е забранено завиването надясно. Моля, поставете липсващите знаци. Двете улици се пресичат под остър ъгъл и това допълнително намалява видимостта към знака В1″, пише още шофьорът и добавя:

„Знакът В1 е подпрян в обраслото дърво. Няма никаква светлоотразителност, и би трябвало да се смени. Освен това вместо небрежно подпрян на дървото, нека знакът наистина да е поставен вертикално и да бъде видим.“

Освен това в сигнала Масленишки отбелязва още липсата на тротоар по улица „Григор Пърличев“ и загражденията, които ограничават видимостта към знака, дори да е поставен извън храстите. По самата улица „Дойран“ има и няколко дупки, които трябва да бъдат изкърпени, довършва пловдивчанинът своя сигнал.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина