КриминалеНовини

Шестима в ареста за шофиране под въздействие наркотични вещества в Пловдив

37- годишен зад волана  с 3,45 промил на бул. Марица

Случаите са докладвани на компетентната прокуратура

За престъпления по пътищата- шофиране под въздействие наркотични вещества, през изминалите 24 часа са задържани шестма водачи на МПС. Мъжете на възраст между 18 и 42 години са установени от проверяващи да управляват автомобили, лична собственост, на оживени булеварди в гр. Пловдив. 42- годишен водач на рено меган, шофирал под въздейстивето на марихуана. Мъжът, който е криминално проявен и осъжддан, бил спрян на бул. «Македония» в 10,30 ч на 25 януари.

Четири часа по- късно, служители на Първо РУ проверили друг 23- годишен водач на рено, които бил спрян на бул. «Никола Вапцаров». Мъжът също шофирал под въздействие на марихуана. Около 15,40 часа при проверка на лек автомобил мерцедес, движещ се по същия булевард, драг чек тестът на 18- годишния водач, реагирал положително за употребана марихуана и амфетамин.

В първия час на 26 януари бил проверен и водач на БМВ. 20-годишен младеж, управлявал превозното средство се намирал под въздействие на амфетамин, установено от проверяващите по надлежния ред. Справка в масивите на МВР сочи, че водачът има и други криминални прояви по линията.

Под въздействие на амфетамин бил и 25- одишен пловдивчанин, спрян за проверка на улица «Даме Груев». Водачът на Рено Меган е задържан в ареста за срок до 24 часа, а по случая е започнато досъдебно производство.

В ареста на Трето РУ за шофиране под въздействие на канабис е задържан и 34-годишен мъж, управлявал форд фиеста. Проверката е извършена на улица «Златю Бояджиев» малко след 10 часа на 25 януари. Служителите на реда са съставили  акт, а издадения талон за медицинско изследване, водачът не изпълнил.

Случаите са докладвани на компетентната прокуратура.

Малко преди 23 часа на 25 януари автопатрул на Четвърто РУ спрял на бул. «Марица» лек автомобил Форд Мондео. При проверката униформените установили водач в нетрезво състояние. 37- годишният мъж зад волана управлявал превозното средство след употреба на 3,45 промила алкохол. По случая е започнато бързо производство, а лицето е задържано в полицейския арест.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина