АктуалноГрадътИзбориНовини

Регистрираха листите на Продължаваме промяната в Пловдив-град и Пловдив-област

Кирил Петков ще води листата в Пловдив-град, в областта пръв е мениджърът и предприемач Росен Костурков

Листите на „Продължаваме промяната“ за пловдивските избирателни райони номер 16 и 17 бяха регистрирани за парламентарните избори през ноември съответно днес и вчера. Това направиха представителите на партията и кандидати в листата Росен Костурков и Георги Рогачев (на снимката). Лидер на листата в Пловдив-град ще бъде единият от създателите на структурата и екс-служебен министър – Кирил Петков. В областта първи е Росен Костурков, който освен това е и трети в листата Пловдив-град МИР 16.

Критериите, по които са избрани кандидатите в листите на „Продължаваме Промяната“ са да са добри професионалисти, доказали се в своята област, да са почтени и да не са членували в повече от една партия. Отивайки в парламента от тях се очаква да допринесат за развитието на населеното място, от което са избрани, да останат близо до хората в региона и да предлагат конкретни решения за техните проблеми.

„Избрахме за листите хора, които имат своята кариера извън политиката и могат да се върнат към нея по всяко време. Така те не са зависими от политическия процес и от това да са в парламента, защото си имат добра кариера извън него. Това прави и много по- трудно ние или някой друг да им каже какво да правят. Страната е готова да влязат добри специалисти по области, по сектори, които знаят какви са проблемите и имат смелостта да ги назоват, заедно с подходящите решения. Ние не събираме професионални партийци, а групи от съмишленици“, каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев.

Втори в Пловдив-град е Христо Даскалов, който е доктор и професор, ръководител на секция „Безопасност на храни“ към Националния диагностичен научноизследвателски ветернаромедицински център. Четвърти, след Росен Костурков, е Александър Ракшиев, бизнес експерт и финансист. Пети е програмистът и специалист по криптовалути Йордан Манджуков, следват Венцислава Любенова – бизнес анализатор, Николай Ангов – предприемач и инженер, Кристина Машонова, индиструален мениджър и Ралица Банкова – ръководител производство. Листата е от общо 12 души – на 10, 11 и 12-о място са съответно Георги Ганчев – доцент, преподавател в юридическия факултет на Пловдивския университет и адвокат, Петя Ленкова – икономист и собственик на обучителна организация и Снежана Павлова, ивент мениджър и преводач.

В листата в Пловдив-област са също 12 души – след лидера Росен Костурков е Гергана Данева, културолог, предприемач и организатор на културни събития. Следват адвокатът Стою Стоев, Томас Димитров, който работи в сферата на дигиталните технологии и авиацията в Брюксел и Калин Кулин – търговски директор. Следват  трима мениджъри – Петър Панайотов, Кирил Ташев и Атанас Котов, координатор производство Диана Шопова-Ерол, двама адвокати – Веселин Варчев и Георги Рогачев, както и програмистът, който се занимава с изкуствен интелект и машинно обучение – Райчо Бадев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина