АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеЗабравеният градМненияНовиниПод ножа

Разлепващите се тапети на Широкото като символ на неадекватните решения

Разпадането на боядисаните в червено шарени принтове са логично последствие в цялата картина

Тапетите, които бяха налепени върху сградата културна ценност на Широкото в Капана, започнаха да се разпадат. Те са поставени върху автентичната мазилка на близо 150-годишната сграда, но явно не достатъчно качествено и вече се разлепят.

Преди по-малко от две години историческата ценност бе облепена в грозни принтове със зеленина – вместо истинска такава.  След публичния потрес и реакции от отговорни институции, вместо принтовете да бъдат премахнати, те бяха набързо боядисани, за да не си личи.

Неадекватното решение доведе до съвсем логично последствие. Грижата към сгради културни ценности е специфична и използването на качествени, близки до автентичните материали е много важно. Разбира се, модерни технологии намират място. Но случаят далеч не е такъв и се превръща в символ. Евтин принт, залепен върху мазилката нямаше как да не се разлепи рано или късно – в случая изненадващо по-рано от очакваното. Подобен резултат ще има и от други по некачествени идеи, като подмяна с евтини дограми или недобре изпълнени външни изолации, които имат негативни, но напред във времето, качества спрямо тези сгради. Сграда

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

12 коментари

  1. Да … за чия злоба става дума само не знам …
    И колко трябва да разбира човек за да види … че наистина са се разлепили 🙂
    Точно като фугите на Лъвов мост … за които група експерти „крещеики“ ни убеждават, че това е нормално …
    Тепърва ще сме свидетели на резултатите от всички неадекватни действия и решения, от изминалите 10 години …

  2. НЕПОДПИСАЛ, ПОНЕЖЕ …СТЕСНИТЕЛЕН НО ПЪК НЕПОДКУПЕН“““само един идиот от ПОД ТЕПЕТО (Един мазен,слаб и злобен човек) не одобряваше, точно този, който работи или е част от ПОД ТЕПЕТО ,вдигна пара до небето, иначе металните решетки и плочки по 3 лв м2 на другата фасада не ви пречат! Вие сте същите като корумпирани политици, когато вие правите нещо, то е невероятно, като направи някой друг нещо веднага го анетамосате! Няма чест и достойнство във вашите редици, дори съставени от трима човека, вие може само пушилка да вдигате! Като сте толкова загрижени, направете ремонт за ваша сметка: D да ама не, вие единствено можете да хулите, хора които искат да променят нещата към по добро, дървени философи! Особено този който се прави на интелектуалец а всъщност е човек без капка познание!“““ АМИ КАТО НЕ СТЕ МУ ИЗКАШЛЯЛИ ДОСТАТЪЧНО БАКШИШ…

    1. Той тоя разбирач пърдом, разбираТЕЛ ДРАПА ДА КОМАНДВА строителството и естетиката на Града и особено на („поверения“ му) КАПАНА.

      КАЛИНКИТЕ са се вкопчили в нацията като кърлежи и отърване няма. Ще му продадат диплома-три от някоя междуселска Магнаура дето вече са на всеки тротоар, па и Докторат може, колко му е, виж д-р КАМАТА!

  3. Така наречения в по-горните коментари“журналист“ на „Под тепето“ отново се изказва неподготвен. Както и в предишните си писания той отново не успя да разбере духа на пловдивчани.

  4. Най загрижените ПОД ТЕПЕТО 😀
    Смях без гащи! Я погледнете сградите ДО тази която сте снимали, тази която когато я правиха, толкова много ви бидеше очите! Сградата както казаха много хора тогава, им харесва, само един идиот от ПОД ТЕПЕТО (Един мазен,слаб и злобен човек) не одобряваше, точно този, който работи или е част от ПОД ТЕПЕТО ,вдигна пара до небето, иначе металните решетки и плочки по 3 лв м2 на другата фасада не ви пречат! Вие сте същите като корумпирани политици, когато вие правите нещо, то е невероятно, като направи някой друг нещо веднага го анетамосате! Няма чест и достойнство във вашите редици, дори съставени от трима човека, вие може само пушилка да вдигате! Като сте толкова загрижени, направете ремонт за ваша сметка: D да ама не, вие единствено можете да хулите, хора които искат да променят нещата към по добро, дървени философи! Особено този който се прави на интелектуалец а всъщност е човек без капка познание!

  5. Както винаги „умниците “ от „Под тепето“ пишат пасквили достойни за клюкарски сбирки ! Този който е написал статията даже няма смелостта да се подпише с името си !

  6. Идиотската статия и некомпетентност по въпроса не е нищо ново за „под тепето “
    Особено като се има предвид, че точно тези свързани с кмета на централен който даде разрешение, след което се отметна !
    Тези които слагаха тапетитите, никога не са заявявали че след монтаж, тапета се боядисва! Това решение е изцяло на някой друг, но не и на формата изпълнител! Тапетитите и материала са направени за печат от принтер преди монтажа, марката на тапета е LG а вносителя е „микро Асу “ !
    Такива статии изсмукани от нечий некомпетентен коментар са всичко, но не и компетентни!
    Най лесно е да търсиш грешките на някой друг, без да гледаш собственият си насран гъз

      1. „ПравоРаздаватело“ нема какво да се меша, „данакоплатецо“ оти данаци харчени НЕМА.

        ЧАСТНИКът може да се черви, може па и да си го ‘аресва ТАКО – оно не е твоя работа!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина