АктуалноГрадътНовини

Първият в ЕС завод за нитрилни ръкавици отвори в Пловдив (ВИДЕО)

Инвестицията за 13 млн. лв е стартъп, като в началото ще се произвеждат по 800 000 ръкавици на ден

Първият в Европейския съюз завод за нитрилни ръкавици започва работа в Пловдив. Той е изцяло български стартъп и местна инвестиция, подкрепена от български финансови инструменти, като Фонда за устойчиви градове. Идеята е на екипа Георги Петков и Андон Петров.

Фирмата създава 100 нови работни места. Фабриката ще заеме 6000 кв.м. площ. „В тези две години с целия екип се убедихме, че доброто е заразно. Ако влагаш страст и споделяте общо бъдеще, трудно е, но винаги се намират хора, които да ти помагат“, заяви на откриването Антон Петров, изпълнителен директор на PPS manufacturing по време на откриването и добави, че се надява както много хора са им помогнали на тях, така и те вече да успяват да помагат на други.

Идеята за изграждането на фабрика за нитрилни ръкавици в България с подобни мащаби е да се постигне автономия от доставки на суровини от Югоизточна Азия, като се разчита на местно производство. Уникалният проект има потенциала да превърне България в предпочитан производител на лични предпазни средства, което ще доведе след себе си много чуждестранни инвеститори и ще отвори много възможности за бизнес.

Пловдивската компания има намерението да задоволява поръчки както на българския пазар, така и на чуждестранния, като им предлага висококачествен продукт и изгодни и прозрачни условия.

PPS Manufacturing се отличава като бизнес с устойчиви и ефективни инвестиции, който залага на внедряването на нови технологии. Компанията предстои да изгради образа на иновативна зелена компания, която да превърне целия жизнен цикъл по производството на нитрилните ръкавици в природосъобразен.

Постигането на такъв производствен процес, внедряването на разнообразни технологични и екологични решения са значими стъпки не само на територията на Европа, но и в глобален мащаб. Тази добавена стойност е единствена по рода си за нашите мащаби и е пример за това как да се стартира интелигентна компания, мислеща едновременно за здравето на хората и бъдещето на бизнеса.

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина