Публикуваха обществената поръчка за 18 159 седалки за стадион „Ботев“

Градът Новини

Търсят се 12 000 жълти, 6000 черни и 126 червени седалки, отговарящи на европейските изисквания

Обществената поръчка за седалките на стадион „Христо Ботев“ вече е публикувана в сайта на АОП. В нея е записано, че се търсят 18 159 седалки, от които около 12 000 жълти, около 6000 черни и 126 червени седалки, съгласно изискванията на UEFA.

Според условията, седалките трябва да са изработени от полипропилен (РР), нечуплива, устойчива на въздействие на различни температурни условия в интервала от минус 200С до плюс 500С или в по широки граници, устойчива на горене и с UV защита, седалките трябва да са оборудвани с вградена, интегрирана, метална конструкция (с повърхностна обработка против ръжда – прахово боядисване или галванизиране) с монтажни отвори, предназначена за захващане на седалката към челото на стъпалото; седалките да бъдат с облегалка, като минимална височина на облегалката е 31 (тридесет и един) см, дълбочината на седалката е 40 (четиридесет) см, а широчината на седалката е 45 (четиридесет и пет) см.

Прогнозната стойност на офертата е 2 млн. лева без ДДС.

От публикуваните в обществената поръчка схеми става ясно и разпределението по сектори. Трибуна „Юг“ – или сектор „Б“ – ще бъде с 4833 седалки. Там ще бъде изобразена емблема на феновете, където ще са и червените седалки. С една по-малко седалки ще има в Трибуна „Север“ – или Сектор „Г“ – 4832 седалки, като част от тях попадат в гостуващия сектор.

В бившата трибуна Изток или сектор „В“ ще има 5061 седящи места. Там ще се изпише „Ботев 1912“. В сектор „А“ ще има 3902 седалки.

Освен тези места са предвидени още 469 ВИП-места, като от публикуваните документи излиза, че тези седалки не са включени в обществената поръчка.

Според документите заявката трябва да се изпълни за не повече от 90 календарни дни. При сегашното развитие и ако няма допълнителни забавяния има вероятност седалките да пристигнат още през пролетта и да се монтират през март месец.

Споделете ни във:

1 thought on “Публикуваха обществената поръчка за 18 159 седалки за стадион „Ботев“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.