ГрадътНовини

Протестиращи аплодираха пловдивските полицаи пред МВР, но поискаха оставката на министъра (СНИМКИ и ВИДЕО)

Включете се в протеста, той е за нормалност, от което се нуждаете и вие, коментираха протестиращите пред полицията

„Елате при нас, протестът е и за вас“, с такива скандирания протестиращите в Пловдив днес се обърнаха към полицаите на шествието, което стигна до сградата на ОД на МВР на ул. „Богориди“. Протестиращите аплодираха органите на реда като ги поканиха на митинга.

Ръководството на полицията обаче не бе пощадено и бе освиркано, като бе поискана и оставката на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски. Протестиращите си вдигнаха личните карти и скандираха „Не сме анонимни, протестираме с лицата си“. „Ако искате да ни глобите, ето ни. Не е нужно да ни снимате – питайте кои сме“, викаха протестиращите пред полицията.

Протестното шествие стартира малко по-рано от площада пред общината. Те се събраха след разтурянето на палатковия лагер през тази нощ, който бе окупирал кръстовището на Чифте баня.

Малко след 19:30 протестиращите се опитаха да блокират булевард „Шести септември“ в непосредствена близост до полицията. Органите на реда обаче ги спряха и не им позволиха, тъй като нямали разрешително за това.

Финалът на протеста бе на площад „Съединение“. Протестиращите се „спорязумяха“ с полицаите да бъдат екскортирани през подлеза, без да бъдат блокирани булеварди.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Накак липсват на пловдивсия протест софийските отровни водачи. В резултат си останахме без блокирани кръстовща. Черепа ще бъде разочарован.

  2. Ей, тук вече аз се отделих и не тръгнах с тях. Първо викаме оставка на Борисов, после прокуратура, после нам си кой, а сега полицията. Добре беше първоначалната идея, но вече да ходя да викам срещу всичко, не. Аз смятам, че не трябва да живеем в анархия. И се появи накрая някаква архитекта, която говори глупости. Спонтанните като мен вчера ги нямаше, беше си поредната партийна повеля

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина