ГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Предупреждават за задръствания заради протест на превозвачите

Над 200 камиона ще се включат в протеста, като ще натоварят Асеновградско, Пазараджишко, Карловско и други входно-изходни артерии

Протестът на превозвачите може да предизвика сериозни задръствания и затруднение в придвижването на пътниците, които използват междуселищните и вътрешноградски линии на обществения транспорт, предупреждават от общината. „Във връзка с постъпили в Община Пловдив уведомления от браншови организации на превозвачите за протестни действия от ОП „Организация и контрол на транспорта“ предупреждават, че утре – 18 май (сряда), се очаква затруднение както в трафика“, съобщават от местната власт.

За времето от 09:30 до 22:00 часа е планиран протестът на Съюза на международните превозвачи. Предвижда се в него да се включат над 200 тежкотоварни автомобила. Те ще заемат крайната дясна лента на Асеновградско, Пазарджишко, Карловско,  Голямоконарско, Цариградско и Кукленско шосе. Камионите няма да се включват в движението, така че да не се възпрепятстват другите пътни превозни средства и масовият градски транспорт.

Протест е заявен и от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Според постъпилото в общината уведомително писмо транспортните фирми, извършващи превоз на пътници по междуселищните и вътрешноградските линии, няма да изпълняват маршрутните си разписания в интервала от 09:00 до 17:00 часа. Възможно е протестните действия да бъдат отменени, ако при днешните разговори с правителството исканията на превозвачите бъдат приети.

Община Пловдив следи развитието на събитията и своевременно ще информира гражданите за актуалната ситуация.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина