АктуалноГрадътНовини

Пламнали болница и хотел гасиха пловдивските пожарникари

Общо 12 пожара са гасили пловдивските огнеборци през изминалата нощ, като само 4 от тях са с материални щети

Пожари в болница и в хотел са гасили пожарникари от Пловдивска област през изминалото денонощие. И в двата случая няма пострадали хора. Единият от тях е бил в УМБАЛ „Св. Георги“ в областния център, а другият – в хотел в Старосел, съобщават от пожарната.

Общо 12 пожара гасиха пловдивските огнеборци тази нощ, само 4 от тях са с преки материални щети, като от пресцентъра споделят повече информация за два от тях. Около 06.55 ч е получен сигнал за пожар в УМБАЛ “ Св. Георги“. Към мястото на произшествието са насочени два екипа на Първа районна служба. Късо съединение от луминесцентна лампа в кухненски блок е станало причина за тревогата. Веднага след подаването на сигнала, персоналът сам успял да овладее извънредната ситуация, с което подпомогнал действията на огнеборците. Опушени са само стените на помещението.

В първите часова на съботната нощ е избухнал пожар и в комплекс в Старосел. Огнеборците са получили сигнал за задимяване и незабавно два екипа от Хисаря и Първа служба са се насочили към комплекса. Огънят се е развил в избена стая, използвана за перално- сушилно помещение. Предполага се, че причина за пожара е късо съединение или техническа неизправност в сушилня. С бързите си действия пожарникарите потушили огъня и предотвратили по- сериозни щети. Легловата база на хотела е била почти запълнена и за това се е наложило персонала да подпомогне евакуацията на близо 300 гости на комплекса.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина