ГрадътКриминалеНовини

Паспортна служба с удължено работно време през лятото

ОДМВР – Пловдив с мерки за облекчаване на гражданите при издаване на български лични документи през летния период

Сектор „Български документи за самоличност“ се оказва единствената държавна структура, която преминавайки на лятно часово време, работи повече.

От понеделник, 25 юли, служителите от сектор „Български документи за самоличност“ на ул. „Волга“ 70 в Пловдив и в паспортните служби на Първо и Трето РУ и РУ-Асеновград ще работят с удължено работно време от 7.30 ч. до 18.30 ч. всеки делничен ден.

Считано от 23 юли, в съботните дни, от 9.00 ч. до 14.00 ч.,  гражданите ще имат и допълнителна възможност да подадат заявления за български документи за самоличност на гишетата на сектор „Български документи за самоличност“ и в Първо РУ.

Новата организация на работа е продиктувана от факта, че през летния период се увеличава броят на желаещите да заявят и получат български документи за самоличност и ще продължи докато е необходимо, уточниха от Дирекцията.

Мерките целят облекчаване на административното обслужване на гражданите и повишаване на качеството на услугата, а ръководството на областната дирекция има готовност да ги въведе и в работа на паспортните служби в останалите районни управления, след анализ на натовареността им.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина