АктуалноГрадътНовини

Отварят ново COVID-отделение и в болница „Каспела“

Причината е ръстът на заболелите, готвят още болници, поради недостиг на персонал

Покачването на броя на заболелите принуди областния щаб за справяне с пандемията от коронавирус да открие още едно COVID-отделение в областта в болница „Каспела“. Ежедневно болните и хоспитализираните се покачват и капацитетът се изчерпва, обяви областният управител Дани Каназирева. Има готовност да се отвори такова отделение и в УМБАЛ „Пловдив“.

Проблемна е ситуацията в болница „Св. Мина“, добави областният управител. Генералният казус е свързан не с леглата, а с персонала, уточни Дани Каназирева. Легла за настаняване има, но няма достатъчно медицински персонал. Надеждата на щаба е да се справят със ситуацията в „Св. Мина“, като предстоят срещи днес и в следващите дни. Голямото притеснение е за следващия месец, когато предстоят и различни отпуски през август.

Последните 3 дни имаме 72 положителни проби, а хоспитализираните са 11. Община Сопот за пръв път е с потвърден случай, добави още Каназирева. Капацитетът от легла се увеличава – в Каспела има 30 нови легла, а в Окръжна 16, но остава проблемът с персонала. Проблем с предпазните средства няма, добави Дани Каназирева на днешния си брифинг.

Областният управител съобщи и за 4 потвърдени случая в пловдивския филиал на НИМХ, но те са станали с доброволни тестове, нямат оплаквания и няма хоспитализирани.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Заслугите са на премиера – 12000 на мач за Купата на България! Отворени дискотеки и нощни клубове – това не ми прилича на епидемична обстановка! Никъде в Европа няма такова нещо!

  2. В тази бездънна каца – „Св. Мина“ продължават да се наливат пари, а персоналът бяга, като се стигне до вършене на работа. Да се разтурва тази „болница“ и да свършва с тази агония. Частните болници могат да поемат и повече болни, но нарочно ги спират, за да хрантутят държавните и общинските.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина